Compromís i l’oposició tomben al ple de Paiporta la moció del Grup Municipal Socialista en suport a la reforma laboral

La moció socialista va decaure amb les abstencions de Compromís i Ciudadanos i el vot en contra del PP, oposant-se a l’acord dels agents socials al que han arribat sindicats i patronal  

El Grup Municipal Socialista ha presentat en el darrer ple de l’Ajuntament de Paiporta, celebrat el passat dijous, dia 27 de gener, una moció en suport a la reforma laboral que no ha comptat amb el suport de cap de les forces que integren la corporació local. Mentre Compromís i Ciudadanos s’abstenien a la votació, el Partit Popular votava en contra.

En la seua defensa, la regidora socialista, Esther Torrijos, assenyalava que la reforma laboral es fruit de l’acord i el consens entre el Govern i els agents socials. “Es tracta d’un acord ambiciós que constitueix la millor eina per a continuar consolidant un marc de creació d’ocupació que acabe amb els dos principals mals del nostre mercat de treball: la precarietat i l’alta desocupació”.

La nova reforma laboral, recordava la regidora socialista, penalitzarà la contractació de baixa duració i incentivarà la contractació indefinida i l’ocupació estable creant, en definitiva, un marc laboral del segle XXI que permeta reduir la temporalitat en el treball, reforce la creació d’ocupació de qualitat i oferisca una seguretat jurídica a les empreses i, al mateix temps, complisca amb els compromisos adquirits amb la Comissió Europea per a aconseguir el seu aval i començar a rebre els primers fons europeus.

Així mateix, entre els nous instruments que regularà destaca el Mecanisme XARXA de Flexibilitat i Estabilització de l’Ocupació, com a alternativa a l’acomiadament i forma de flexibilitat interna de les empreses. En paraules de Torrijos, “aquest nou mecanisme segueix les petjades dels ERTO, que han sigut una ferramenta de gran utilitat durant la pandèmia per a protegir l’ocupació; han permés preservar vora 3,4 milions de llocs de treball i el 96% de treballadors i treballadores ja han recuperat el seu treball”.

En aquest sentit, Torrijos recordava les xifres d’afiliació a la Seguretat Social que, en tan sols any i mig, han tornat a col·locar a Espanya en els nivells previs a la pandèmia. A més, les dones s’han convertit en peça clau del nou mercat laboral, amb una incorporació femenina inèdita fins a la data. “Especial menció mereix igualment la caiguda de l’atur, que porta deu mesos enllaçant la seua reducció, amb dades molt positives de caiguda de l’atur juvenil, amb una reducció de prop del 40% en l’últim any”, ha afegit la socialista.

“La reforma aborda la temporalitat dels contractes, limitant les causes que puguen portar a la temporalitat. S’aborda també la precarietat laboral, una prioritat com també ho és el salari mínim i la prevalença del conveni sectorial. Es recupera una altra vegada la negociació col·lectiva, tan important per al nostre país. Les polítiques que s’aconsegueixen amb consens són les més eficaces i les que perduren en el temps. Des del govern d’esquerres s’aposta pel diàleg com a forma de governar. Aquesta moció és l’adhesió que des de l’Ajuntament de Paiporta es vol donar a aquest gran acord, per a la seua aprovació a Les Corts. És una vertadera llàstima que aquesta corporació no done el suport que mereixen els agents socials implicats en aquest procés”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.