Compromís Meliana: Els governs del PP frenen els plans d’ocupació dels ajuntaments

El 2024 s’està caracteritzant a Meliana també per les retallades en els plans d’ocupació impulsats des de l’Ajuntament.

Així, el govern de Trini Montañana (PP) ha reduït un 26% el pla d’ocupació municipal en llevar-li prop de 10.000 €.

A més, aquesta reducció coincideix amb les retallades de prop del 58% que la Generalitat, també governada pel PP i presidida pel senyor Mazón, ha infringit als diferents programes de foment de l’ocupació des de les entitats locals, que han passat d’una partida de 48,5 M€ en el 2023 a només 28,5 M€ en el 2024 per a tot el País Valencià.

Compromís, tal com ha anat manifestant en els últims plens celebrats a Meliana, veu amb preocupació la política de retallades severes que els governs del Partit Popular estan aplicant a les polítiques actives d’ocupació impulsades des dels ajuntaments. Així, Joan Orts, portaveu de Compromís per Meliana, constata:A Meliana, el govern conservador de Trini Montañana ha reduït un 26% les partides destinades al pla d’ocupació municipal, que s’ha reduït en prop de 10.000 € en passar de 36.000 € a 26.600 €”.

Cal recordar que aquest pla té la finalitat de promoure l’ocupació entre persones amb dificultats d’inserció laboral i, tradicionalment, serveix per a reforçar els programes i les actuacions de la temporada d’estiu, com ara reforçar el servei de neteja dels edificis i de les instal·lacions municipals o la neteja i la vigilància dels aparcaments i de l’entorn de la platja, però també el reforç en les activitats de festes al setembre. “Uns programes i un suport que, molt probablement, ara se’n ressentiran”, lamenta el regidor. 

La situació encara és més preocupant en la mesura que el govern de la Generalitat presidit pel senyor Mazón ha aplicat una retallada dràstica als programes de foment de l’ocupació de Labora gestionats des dels ajuntaments del País Valencià. Així, el 2023 es van destinar 48,5 M€ als diferents programes Avalem (Experiència, Joves, Territori…) gestionats pels ajuntaments del País Valencià, mentre que en el 2024, amb el nou govern de PP-Vox, la quantitat destinada s’ha vist reduïda en 20 M€ fins a deixar-la en només 28,5 M€. Per a l’edil valencianista: No només és preocupant una retallada tan important en les polítiques d’ocupació, sinó el fet que, ja en juliol, no s’hagen publicat les convocatòries dels diferents programes ni s’haja iniciat el procediment de sol·licitud.

Això implica que les contractacions no es podran realitzar, en el millor dels casos, fins a final d’any, amb la qual cosa el 2024 pràcticament serà un any perdut”.Aquesta política de retallades i de mala gestió en les polítiques de foment de l’ocupació del PP ja s’està notant en un evident alentiment de la disminució en la desocupació. Com recordava el portaveu de Compromís en l’últim ple: A Meliana, hem passat d’una disminució en la desocupació de 53 persones de mitjana a l’any que trobaven treball al municipi a només 8 en l’any del govern del Partit Popular, una reducció molt significativa”.

Amb 615 persones encara sense faena a Meliana en maig de 2024, segons les dades oficials de l’atur, encara s’entén menys aquesta política dràstica de retallades en els programes públics de foment de l’ocupació. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.