Compromís per Alzira aposta pel comerç local i de proximitat

El col·lectiu de Compromís Alzira repartirà en el mercat ambulant dels dimecres 1.200 kg de taronges ecològiques dels camps dels candidats, reivindicant la importància del comerç local per a la vida dels barris i les famílies.

Compromís som la força de la proximitat i la sostenibilitat i, per això mateix, som molt del comerç local.

Amb aquesta acció volem donar suport al producte de proximitat, reivindicant un model de producció i de consum responsable amb els llauradors i comerciants, i sostenible amb el territori, com ja hem comentat en diversos fòrums. Des de Compromís Alzira volem preus justos tant per als productors com per a consumidors, perquè dignificant el camp valencià millorarem la nostra cistella pel que fa a preus i qualitat.

Tanmateix, la importància del comerç local va més enllà del seu vessant econòmic. Dona vida a la nostra ciutat i als nostres barris i, en basar-se en la confiança i el tracte personal, suposa un intangible de gran valor que ens fa millors des del punt de vista no només econòmic sinó també social i comunitari.

A més, contribueix amb impostos, creació de treball i destí dels beneficis a l’economia i benestar de la nostra ciutat i, en un context d’emergència climàtica, representa l’aposta pels circuits curts de comercialització i per una mobilitat sostenible i saludable

Per això apostem per treballar, des de la col·laboració amb el sector comercial, per fomentar, potenciar i dinamitzar el comerç local, afavorir la seua modernització i competitivitat i reforçar-lo dins d’un model de ciutat més amable i de proximitat, buscant la identificació entre el comerç local i els nostres veïns i veïnes. Per eixe motiu, hem de continuar fomentant el comerç local tal com ho estem fent amb Diego Gómez al capdavant de l’Ajuntament: 

 • Potenciarem el Consell Assessor de Comerç com a espai d’interlocució i col·laboració amb el comerç. Vincularem un grup de treball d’hostaleria per a la participació del sector hostaler dins del Consell anterior.
 • Impulsarem el II Pla d’Acció Comercial, orientat a la promoció, dinamització i modernització del comerç local.
 • Apostarem pel comerç local i de qualitat en totes aquelles compres i subministres en les quals l’Ajuntament puga decidir legalment on abastir-se.
 • Continuarem potenciant i ampliant els programes de bons de comerç local, per animar la compra en establiments comercials d’Alzira.
 • Potenciarem els recursos i campanyes de foment del comerç local que s’estan duent a terme des d’IDEA (portal comercial, oficina AFIC, dia del comerç local, escola de comerç concurs d’aparadors, fira comercial, Ens movem pel comerç, Alzira 12 mesos 12 comerços)…, i descentralitzarem les activitats de foment del comerç pels diferents barris d’Alzira.
 • Treballarem junt amb els comerços en el disseny de noves campanyes, activitats, projectes de dinamització comercial per fer valdre el comerç local i el producte de proximitat.
 • Col·laborarem amb la mancomunitat i amb altres pobles i ciutats per generar sinergies i organitzar projectes conjunts i complementaris de promoció del comerç.
 • Treballarem per simplificar i facilitar els tràmits per a la creació i manteniment de comerços, i donarem assistència, informació i acompanyament als comerços per a facilitar l’accés a subvencions, formació i recursos, i per a facilitar la transmissió o el relleu generacional en els comerços locals que funcionen.
 • Potenciarem la formació, l’acompanyament i l’ajuda als comerciants per a la seua digitalització i modernització.
 • Continuarem promovent mesures i accions per a difondre i visibilitzar els comerços locals, i dinamitzant el carrer per tal d’atraure a la població de la comarca cap a les zones dels comerços.
 • Col·laborarem amb el sector comercial en l’impuls d’un model sostenible i ecològic de repartiment a domicili a Alzira, a través de la cooperació entre el comerç local amb plataformes i mitjans comuns i de l’ús de formes transport més sostenible, per minimitzar la contaminació i l’ús de l’espai públic i millorar la competitivitat respecte a les grans plataformes de venda en línia.
 • Impulsarem mesures, junt amb els comerços, per a la transició ecològica i l’economia circular i l’eficiència energètica en les àrees comercials.
 • Farem més amables els carrers de les zones on s’ubiquen els nostres comerços, ampliant ombres i vegetació i creant itineraris de compra a peu; connectarem diferents àrees a través d’un procés de participació ciutadana, com per exemple la conversió en zona de vianants de la plaça del Regne i part del seu entorn.
 • Impulsarem una estratègia d’alimentació de proximitat lligada a la producció local i sostenible, que aborde entre altres aspectes el foment de l’alimentació saludable i agroecològica, la reducció del malbaratament alimentari, la promoció de la cultura agroalimentària responsable, i la millora de la distribució dels productes locals mitjançant el suport als canals curts de comercialització.
 • Impulsarem un pla de transformació i revitalització dels mercats municipals (Mercat de La Vila, Mercat d’Abastos i mercat ambulant) per a facilitar la venda directa al consumidor dels productes locals.
 • Impulsarem la dinamització i promoció del mercat ambulant, treballant conjuntament amb el sector per establir una regulació, incloure’l dins la política de foment del comerç local i millorar la qualitat del mercat.
 • Estudiarem la possibilitat de crear un segell de denominació d’origen de l’agricultura vinculada a les valls de La Murta, La Casella i Aigües Vives, i la protecció del taronger com a patrimoni cultural i paisatgístic, per a impulsar la comercialització dels productes vinculats al territori i amb molts anys de tradició, que li atorguen una qualitat diferenciada. Crearem la marca de taronges de la Ribera, per donar un valor afegit i diferencial a les taronges produïdes en la nostra comarca.
 • Potenciarem l’Escola de Cuina El Respirall per abastir les necessitats de personal i formació del sector hostaler i millorar la seua qualitat, i estudiarem la possibilitat d’oferir servei de restauració a la ciutadania per tal de garantir la formació de qualitat de l’alumnat.
 • Impulsarem activitats i campanyes per a descentralitzar l’oci de la ciutat i dinamitzar l’hostaleria dels barris.
 • Potenciarem la formació i acompanyament per a la digitalització i modernització de l’hostaleria.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.