Compromís per l’Alcúdia i PSOE arriben a un acord que permet l’aprovació del pressupost municipal

L’absència de majories absolutes propicia arribar a un acord que no va ser possible en l’anterior legislatura

Ahir, el plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia aprovà amb 10 vots del PSOE i Compromís i 7 vots en contra del PP els pressuposts municipals per a 2024.

Raquel Coronado, regidora de Compromís, també va criticar alguns aspectes del pressupost, com l’estat del deute que, encara que és millor que el de l’any passat, continua encara essent excessiu. Així mateix, els préstecs per fer front al pagament de les sentències i reclamacions, del sector 11 han llastrat la possibilitat d’anar reduint el deute de manera important.

L’acord firmat conté 24 punts amb compromisos de treball en alguns d’ells. “Hi ha un camí per davant per tal de portar a terme els acords als que hem arribat que inclou la participació de Compromís en el seu desenvolupament.” La regidora de Compromís va explicar alguns dels punts de l’acord entre els que va destacar els següents:

– Es duplica la quantitat destinada als pressuposts participatius, que passa de 100.000 a 200.000 euros. Igualment s’ha acordat donar un major protagonisme al Consell d’Entitats Ciutadanes.

– Respecte a les indemnitzacions del sector 11, conseqüència de les sentències del TSJ, i posteriors reclamacions, per tal de garantir la màxima transparència es donarà una informació pública en els canals d’informació municipal.

– Es destinen 285.000 euros a la construcció d’un edifici d’acomiadaments civils, amb l’objectiu de que les obres comencen abans de finalitzar el 2024. 

– Es destinen 150.000 euros a la millora d’accessibilitat de voreres, i altres 100.000 a la posada en marxa del Pla de mobilitat.

– Es destinen 250.000 euros a la millora de parcs, jardins i zones verdes, de les quals una partida de 50.000 es destinarà a la plantació d’arbres i altres 35.000 a la instal·lació de jocs inclusius.

– Es destinen 125.000 euros a un Programa Ambiental Municipal. Dins d’aquest programa s’inclou la promoció de les Comunitats Energètiques i la realització de campanyes de sensibilització respecte al residus. 

– S’augmenta la partida de despeses diverses d’Infància, de 2.400 a 10.000 euros.

S’augmenten les despeses diverses de Cooperació Internacional de 10.000 a 25.000 euros.

Es destinen 30.000 euros a la posada en marxa d’una programació de cinema.

– Es tornarà a posar en marxa la Ludoteca amb el compromís de posar-la en funcionament en els períodes de vacances (pasqua, estiu i nadal) i més avant, ampliant-la a tot el curs.

– S’augmenten les despeses diverses de Joventut de 7.000 a 12.000 euros, per tal d’impulsar programes per a joves i la creació d’un espai jove.

– S’estableix un bo per als joves de 18 anys per comprar llibres o material d’estudi en els establiments de l’Alcúdia, destinant 5.000 euros a aquesta partida.

– El servei de Gestió Tributària i Recaptació passarà a la gestió pública, bé per gestió directa o a través de la Diputació, en la pròxima renovació del contracte.

– S’ha acordat agilitzar la tramitació de les subvencions a les distintes entitats i associacions, amb l’objectiu d’abonar-les el més prompte possible.

– S’augmenta la partida destinada a entitats ciutadanes de 32.000 a 40.000 euros.

Raquel Coronado va concloure dient que “Per a Compromís per l’Alcúdia es fonamental el compliment dels acords que s’han pres, i en aquest tema anem a ser vigilants i exigents, però també col·laboratius, ja que queden per davant tres pressuposts més en la present legislatura i el transcurs d’aquest primer serà fonamental per arribar a acords en els següents.”

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.