Compromís per Paiporta, Esquerra Unida i Podem sumen forces davant el maltractament animal

La moció presentada per Compromís a favor del benestar animal, que es debatrà en el ple de maig, aconsegueix el suport explícit de les dos formacions

El Grup Municipal Compromís per Paiporta s’ha reunit aquest dilluns amb representants d’Esquerra Unida i Podemos a la localitat per tal d’unir forces front al maltractament animal, davant la decisió del PSPV-PSOE de retornar la tortura d’animals als carrers de la localitat quatre anys després que deixaren de celebrar-se festejos taurins per la mort d’un jove.

El portaveu de Compromís a la localitat, Pep Val, s’ha trobat amb el coordinador local d’Esquerra Unida, Alberto Torralba, i el representant de Podem Paiporta, Jordi Spúlveda, en una reunió en què ambdues formacions han posat en comú el seu posicionament contrari a la tornada dels bous al carrer a Paiporta. 

Per a les dues formacions, la tornada dels bous al carrer és un pas enrere, un fet lamentable que suposa un perill públic i revifa un conflicte que ja estava resolt.

A més, Esquerra Unida i Podemos han mostrat el seu suport a la moció presentada per Compromís per Paiporta en el ple d’abril i que, per l’aliança entre el PSPV-PSOE, el Partit Popular i Ciudadanos, no es va poder votar aleshores, i es debatrà el pròxim 26 de maig. 

El portaveu de Compromís per Paiporta, Pep Val, ha afirmat que «la gravetat de la situació provocada pel PSPV-PSOE, amb el trencament del pacte de govern i el suport als bous al carrer, ha provocat un rebuig social evident entre la ciutadania, i també entre les forces polítiques partidàries del benestar animal, que ens unim en aquesta lluita per a frenar una decisió autoritària i que ens fa tornar enrere».

Per al coordinador local d’Esquerra Unida Paiporta, Alberto Torralba, «és lamentable que la decisió unilateral, sense consulta prèvia, de l’alcaldessa de Paiporta, haja creat una polèmica i un malestar que al nostre poble ja estava superat després de quatre anys sense bous i sense maltractament animal. La ciutadania de Paiporta, que majoritàriament ama i respecta els animals, farem pinya per revertir aquesta situació». 

L’enllaç d’organització de Podem Paiporta, Jordi Sepúlveda,  ha mostrat «la indignació amb els actes taurins que es pretenen dur a terme amb un ampli rebuig social. El sotmetiment a l’estrés, fatiga i acaçament d’un rumiant ens lliga de nou al passat, com un mal exemple per a les noves generacions». Amb el desig compartit d’una relació de respecte i convivència amb els éssers vius i la natura, «ens situem activament al costat dels moviments socials i polítics per a aturar la barbàrie i tractar d’evitar que es torne a produir maltractament animal a Paiporta».

Les tres forces polítiques han acordat portar a terme una estratègia conjunta en l’àmbit institucional que acompanyarà a totes aquelles iniciatives ciutadanes constructives que suposen una resposta pacífica i dialogada a la realització d’un esdeveniment que suposa una amenaça per a la seguretat de les persones, i que situa de nou a Paiporta en el grup de pobles que donen suport a la tortura i al maltractament d’animals per diversió. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia