Compromís per Paiporta presenta una moció per instar als bancs a millorar l’atenció a les persones usuàries

Olga Sandrós

Compromís per Paiporta demanarà en aquest pròxim plenari municipal de dijous que s’inste a les entitats bancàries que operen al municipi a què tinguen una major atenció a finestreta i més personalitzada cap als seus clients. La regidora de Compromís, Olga Sandrós, ha informat en aquest sentit que “a la moció instem a què L’Ajuntament de Paiporta sol·licite a les entitats bancàries que operen al municipi no cobrar comissions pel manteniment dels comptes corrents o per traure diners en finestreta quan no es tenen habilitats per poder fer-ho als caixers automàtics i de manera especial a les persones majors. Volem també que l’Ajuntament de Paiporta expresse el seu suport a les justes demandes dels treballadors bancaris en defensa de l’ocupació i el manteniment dels serveis financers bàsics.”


Per als ecovalencianistes el tancament d’oficines bancàries, la reducció de personal i dels horaris de caixa, així com la falta d’alternatives a la digitalització, una qüestió que afecta les persones que no poden o no saben utilitzar internet, han explicat.


La regidora ha expressat com “en temps de pandèmia hem vist com les entitats han tancat oficines de forma permanent o temporal, en lloc d’ampliar horaris i personal per la crisi sanitària. La pandèmia també s’està convertint en una coartada per obligar als clients, independentment de les seues condicions o habilitats personals, a fer servir la banca virtual, abusant especialment de les persones majors en fer-les vulnerables financerament i a obligar-los que terceres persones gestionen els seus comptes”.


Finalment, Sandrós ha destacat les propostes de la coalició: “continuem argumentant que l’alternativa a aquesta situació passa necessàriament por mesures estructurals per regular el sector financer que limiten l’especulació i subordinar l’activitat financera a les necessitats socioeconòmiques del nostre país. Per això apostem, entre altres coses, per impulsar la banca pública”.

Comenta la notícia