Compromís per Paiporta presenta una moció per instar als bancs a millorar l’atenció a les persones usuàries

Compromís per Paiporta demanarà en aquest pròxim plenari municipal de dijous que s’inste a les entitats bancàries que operen al municipi a què tinguen una major atenció a finestreta i més personalitzada cap als seus clients. La regidora de Compromís, Olga Sandrós, ha informat en aquest sentit que “a la moció instem a què L’Ajuntament de Paiporta sol·licite a les entitats bancàries que operen al municipi no cobrar comissions pel manteniment dels comptes corrents o per traure diners en finestreta quan no es tenen habilitats per poder fer-ho als caixers automàtics i de manera especial a les persones majors. Volem també que l’Ajuntament de Paiporta expresse el seu suport a les justes demandes dels treballadors bancaris en defensa de l’ocupació i el manteniment dels serveis financers bàsics.”


Per als ecovalencianistes el tancament d’oficines bancàries, la reducció de personal i dels horaris de caixa, així com la falta d’alternatives a la digitalització, una qüestió que afecta les persones que no poden o no saben utilitzar internet, han explicat.


La regidora ha expressat com “en temps de pandèmia hem vist com les entitats han tancat oficines de forma permanent o temporal, en lloc d’ampliar horaris i personal per la crisi sanitària. La pandèmia també s’està convertint en una coartada per obligar als clients, independentment de les seues condicions o habilitats personals, a fer servir la banca virtual, abusant especialment de les persones majors en fer-les vulnerables financerament i a obligar-los que terceres persones gestionen els seus comptes”.


Finalment, Sandrós ha destacat les propostes de la coalició: “continuem argumentant que l’alternativa a aquesta situació passa necessàriament por mesures estructurals per regular el sector financer que limiten l’especulació i subordinar l’activitat financera a les necessitats socioeconòmiques del nostre país. Per això apostem, entre altres coses, per impulsar la banca pública”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.