Compromís per Torrent concedeix el Premi Pebrera a la Falla Plaça Sant Roc

og-image_002fe61b

Compromís per Torrent concedeix el Premi Pebrera a la Falla Plaça Sant Roc en la seua sisena edició

Pau Alabajos: “Després de dos anys duríssims de pandèmia, ha arribat el moment de tornar a viure la festa de les Falles en tot el seu esplendor i, la sàtira i la crítica no podien faltar en els monuments de 2022 ”.

Compromís per Torrent ha lliurat el VI Premi Pebrera, que cada any reconeix la Falla de la nostra ciutat que inclou en seu monument la sàtira política més imaginativa i mordaç: el guardó de 2022 se l’ha emportat la Falla Plaça Sant Roc – Gomez Ferrer.  Amb el monument d’enguany, que porta per lema ‘Desequilibris’, l’artista Sacabutx ART ha volgut reflectir el desequilibri que cada vegada trobem més al nostre planeta, incidint en la sostenibilitat, drets humans, ideologies, etc amb una figura central composta per un eclipsi com a símbol de la unió dels contraris.

La Falla Plaça Sant Roc ha tractat la crítica local des del punt de vista més sarcàstic, representant una escena amb el casament fictici entre els dos partits majoritaris, unes noces entre l’Alcalde del PSOE, Jesús Ros, i la portaveu del PP, Amparo Folgado, cerimònia a la que la resta dels partits polítics amb representació a l’ajuntament també hi estaven convidats.

El Premi Pebrera, dotat amb 150€, ha estat lliurat pels regidors Pau Alabajos i Carme Silla, representants del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de Torrent, a la Fallera Major de la Falla Plaça Sant Roc – Gomez Ferrer, Ana Ortiz Bono, i al president, Pepe Ortega Ferrandis. El jurat del premi estava format pels dos regidors de la coalició i pel portaveu local, Víctor Medina, junt amb altres membres del col·lectiu de Torrent. 

“Amb les Falles, les valencianes i els valencians celebrem una de les festes més irreverents i més originals del món i no volem que eixa essència, que és Patrimoni de la Humanitat, es perda mai, ha conclòs el regidor ecovalencianista. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia