Consorci de La Ribera Impulsa el Projecte “Canya a la Canya” amb Finançament del MITECO

Visita a les obres del projecte Canya a la Canya finançat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) al seu pas pel municipi

Restauració Ambiental i Compromís Social a Algemesí

El municipi d’Algemesí ha estat el punt de trobada per a l’alcalde José Javier Sanchis Bretones, la Presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Paqui Momparler Orta, i el regidor Jorge Rodil. Per a observar els avanços del projecte “Canya a la Canya”. Finançat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Reto Demogràfic (MITECO). Aquest projecte s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), amb suport de la Unió Europea – NextGenerationEU.

Restauració Ambiental i Compromís Social a Algemesí

La visita ha permès conèixer en detall les diverses accions que s’estan duent a terme. Com la gestió de l’arbratge autòcton o la eliminació de la vegetació invasora. A més de la restauració ambiental, el projecte “Canya a la Canya” aspira a apropar el riu Xúquer a la ciutadania. Mitjançant accions de conscienciació ciutadana de la mà de la Fundació Limne.

Inversió en la Conservació del Medi i la Prevenció d’Inundacions

Amb una inversió de 3.747.949,03 €, aquest projecte esdevé una aposta important per a la conservació dels ecosistemes fluvials i la reducció del risc d’inundacions als entorns urbans. A més, destaca pel seu enfocament en solucions basades en la naturalesa. Que no només enriqueixen la biodiversitat del riu Xúquer sinó que també contribueixen a mitigar els riscos d’inundació en les zones urbanes.

La selecció d’aquest projecte entre 37 propostes reflecteix el seu potencial per a transferir coneixements i experiències a altres municipis amb problemàtiques similars. Amplificant els beneficis de la iniciativa a nivell regional i nacional.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.