Creu Roja desplega un dispositiu sanitari per les Falles 2022 en set localitats de la província

Fallas 2022 (2)

En total, l’organització serà present en 80 actes en les localitats d’Alaquàs, Gandia, Mislata, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Torrent i València.

Creu Roja Espanyola encara la setmana gran de les Falles 2022 amb un ampli dispositiu sanitari que mobilitzarà a més de 200 persones a la província de València. Es tracta d’un servei preventiu coordinat amb els diferents ajuntaments per a vetlar per la seguretat de la ciutadania durant les celebracions falleres. L’organització serà present en un total de 80 actes en les localitats d’Alaquàs, Gandia, Mislata, Oliva, Tavernes de la Valldigna, Torrent i València.

La ciutat de València compta amb Creu Roja en un total de 42 actes, un operatiu que va començar el 26 de febrer i que desplega diàriament en cada mascletà a unes 80 persones entorn de la Plaça de l’Ajuntament, a més de 6 ambulàncies, un Centre Mòbil d’Operacions i l’obertura de dues postes sanitàries. La labor de Creu Roja, que es realitza en plena coordinació amb l’Ajuntament de València, s’intensifica aquesta setmana amb els castells de focs artificials, lliuraments de premis, ofrena floral i la cremà. De nou enguany se sumen 15 persones voluntàries, procedents d’altres punts d’Espanya, amb formació i experiència en serveis preventius des de hui i fins al 19 de març.

Demà dimecres 16 de març, moments abans de l’inici de la mascletà, està previst el reconeixement de les màximes representants de les Falles 2022, Carmen Martín i Nerea López, i les seues Corts d’Honor a la labor de Creu Roja durant les celebracions.

Des dels primers actes vinculats a les Falles 2022 a la ciutat de València al febrer, un total de 190 persones han sigut ateses per Creu Roja. La majoria d’intervencions són de caràcter lleu i tan sols 7 persones han requerit evacuació en ambulància.

Dispositiu de Creu Roja en altres punts de la província
A la comarca de l’Horta, Creu Roja també tindrà presència en les localitats d’Alaquàs, Mislata i Torrent. A Torrent, el dispositiu sanitari es realitza en 9 actes, principalment en les mascletà i castell de focs artificials de la Nit del Foc. A Alaquàs i Mislata, Creu Roja serà present en la cremà i una mascletà, respectivament.

A la comarca de la Safor, Creu Roja tindrà una presència activa en els dispositius de Gandia, Oliva i Tavernes de la Valldigna. A Gandia, està prevista la presència de l’organització en un total de 20 actes, fonamentalment en actes pirotècnics com mascletà, despertà i Nit del Foc, a més de cremà i ofrena floral. La localitat d’Oliva comptarà amb Creu Roja en 5 actes, entre mascletàs, ofrena floral i cremà. Es completa el dispositiu sanitari la cobertura de la mascletà del 19 de març a Tavernes de la Valldigna.

Consells per a gaudir de les Falles amb salut

Amb l’objectiu d’aconseguir la celebració d’unes Falles 2022 sanitàriament segures, cal seguir les normes i recomanacions de la Conselleria de Sanitat, per la qual cosa recordem que l’ús de la màscara és sempre obligatori en el cas d’aglomeracions, encara que aquestes siguen a l’aire lliure.

Així mateix, Creu Roja recomana acudir a les mascletás amb roba lleugera, hidratar-se i cobrir-se el cap. En coordinació amb el Col·legi d’Òptics Optometristes de la Comunitat Valenciana, Creu Roja vol incidir en la prevenció de lesions oculars, per al que es recomana extremar les precaucions en l’ús de focs artificials utilitzant ulleres protectores.

Sobre Creu Roja
Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món. Porta 157 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribe a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies.

A Espanya, Creu Roja compta amb més de 250.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d’atenció en tot el territori, que permeten atendre anualment més de 4 milions de persones en tot el país, de les quals més de 1,7 milions són ateses des de programes socials. Tot això amb el suport de prop de 1,4 milions de socis, empreses i aliats en tots els sectors de la societat.

A més de la seua activitat habitual amb les persones vulnerables, en declarar-se la pandèmia, va posar en marxa el Pla Creu Roja RESPON enfront del COVID-19, un pla integral d’actuació en totes les seues àrees: Socors, Salut, Inclusió Social, Educació, Ocupació i Medi ambient, amb el qual ja ha arribat a més de 4, 4 milions de persones a través de més de 21 milions de respostes, en el que està sent la major mobilització de recursos, capacitats i persones de la seua història.

Creu Roja Espanyola pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present en 192 països. Actuant sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia