Cs proposa una ajuda econòmica per a fomentar la natalitat contra la despoblació 

Gil: “Cal escoltar i conéixer les necessitats de cadascun dels municipis valencians que estan en risc de despoblació” 

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la Diputació de València, Rocío Gil, ha proposat una ajuda econòmica de foment de la natalitat per a frenar la despoblació en els municipis de la província que pateixen aquest risc. L’ha fet en la Taula de Treball sobre Despoblació que s’ha celebrat aquest matí en la corporació provincial. 

Segons ha detallat, “es tracta d’una ajuda d’almenys 500 euros per als progenitors, adoptants o tutors d’un xiquet nascut o adoptat en els municipis menors de 5.000 habitants”. “El foment de la natalitat és clau perquè els nostres pobles més xicotets continuen vius”, ha defensat. 

No obstant això, ha destacat, “aquesta ajuda ha d’anar acompanyada de moltes altres”. Per això, ha explicat, “Cs advoca per preguntar a cada municipi quines són les seues necessitats reals”. Per a Gil, “és imprescindible una escolta activa per a determinar en què pot ajudar la Diputació i concretar les mesures a implementar en cada poble”. 

En la mateixa línia, ha criticat, “aquesta escolta hauria d’haver començat molt abans, no entenem que el bipartit haja tardat tres anys a convocar aquesta taula de treball”. De fet, ha lamentat, “hi ha problemes que s’han enquistat durant anys, fins i tot dècades, com el transport que ni la Generalitat ni la Diputació han solucionat”. 

Per això, la diputada de la formació liberal ha declarat que “espera que es tinguen en compte aquestes propostes de Cs i de cara a la pròxima reunió, dins d’un mes, es facen passos ferms contra la despoblació”. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.