CSIF alerta de falta de llit per a 29 pacients en Urgències a l’hospital de la Ribera

CSIF alerta de falta de llit per a 29 pacients en Urgències a l’hospital de la Ribera i demana reobrir la zona de respiratoris


El sindicat avisa que la falta d’espai provoca la saturació d’Urgències i adverteix del risc per a usuaris i empleats

El sindicat CSIF adverteix de la saturació que s’està produint en el servei d’Urgències de l’hospital d’Alzira, en el departament de salut de la Ribera. La central sindical assenyala que la decisió de tancar la zona creada per a atendre urgències respiratòries ha provocat que aquest matí hi haguera 29 pacients a l’espera de llit.


La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que en la vesprada del dilluns la Gerència del departament va tancar la zona d’urgències respiratòries, que durant la setmana passada havia sigut habilitada com a box per a alleujar urgències, ja que compta amb deu llits. Malgrat el seu nom, atenen en ella a pacients no respiratoris. De fet, també s’ha utilitzat com a hospital de dia per a pacients no oncològics.


El sindicat subratlla que aqueixa decisió ha obligat a triplicar els boxs del servei d’Urgències, en els quals caben 32 pacients, i ha generat que hi haguera a primera hora del matí de hui 29 persones en espera de llit en planta. A aquesta saturació se suma la falta de privacitat, amb un espai de traumatologia en Urgències separat per un cortina transparent de respiratoris i amb bany compartit amb aquestes dependències.


El sindicat insta la Gerència del departament de salut de la Ribera a reobrir immediatament la zona d’urgències hospitalàries per a alleujar la pressió en el servei d’Urgències. Per a això li demana que no escatime ni en espai ni en despeses de personal amb la finalitat de poder oferir l’atenció adequada als pacients i evitar que els professionals sanitaris visquen la situació de pressió laboral que estan suportant en l’actualitat.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia