CSIF assenyala que el Síndic de Greuges tanca l’expedient de la Ribera al no complir Conselleria de Sanitat les seues obligacions

El sindicat assenyala que el Síndic de Greuges ha tancat l’expedient obert després de la queixa de la central sindical contra Conselleria de Sanitat. 

La CSIF explica que al desembre del passat 2020 el Síndic de Greuges va admetre a tràmit la queixa presentada pel sindicat davant aqueixa institució a causa de la negativa de Conselleria de Sanitat d’abonar el 100% del seu sou al personal laboral del Departament de Salut de la Ribera de baixa per contagi de covid-19. 

La central sindical alertava que l’Administració genera “un greuge comparatiu” respecte a la resta de personal de sanitat al no pagar el salari íntegre. 

CSIF continua relatant que el Síndic va respondre al març recordant a Conselleria “el principi d’igualtat”, que, com li aclareix, significa que “davant les mateixes condicions reals de servei reba la mateixa protecció assistencial”. 

A més, que ultime de manera urgent, en el termini d’un mes, el procés negociador relatiu a la mesura assistencial reclamada, tenint present el principi de bona fe en la negociació i el d’igualtat

El sindicat afig que ara ha rebut una nova notificació del Síndic resolent “el tancament de l’expedient”.

Malgrat la no acceptació de les recomanacions, el sindicat ha traslladat a l’Administració la confiança en que la solució adoptada respecte al problema plantejat reba un tractament adequat”. De la mateixa manera, adverteix que “aquesta queixa podrà ser inclosa en el pròxim informe anual a les Corts”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.