CSIF denuncia l’abandó i la falta de mitjans materials i de personal a l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja

El sindicat alerta de despreniments, inundacions i tancament d’aules en aquest centre amb 200 alumnes que depén de la Diputació de València

El sindicat CSIF denuncia l’abandó i la falta de mitjans materials i de personal que pateix l’Escola de Capatassos Agrícoles (ECA) situada a Catarroja i dependent de la Diputació de València. La central sindical explica que, malgrat el prestigi del qual gaudeix i de l’elevada demanda de places per part de l’alumnat, “suporta una greu deterioració per falta de manteniment”. CSIF exigeix mesures urgents.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) afirma que els problemes afecten tant instal·lacions com a plantilla. Respecte a les dependències, el sindicat apunta que el mal estat de les aules ha arribat al punt de precintar les d’idiomes, medi ambient, la sala d’audiovisuals o el taller de reg per inundacions aquest mateix curs degut a les pluges. A aquesta circumstància se suma el tancament permanent, pel seu abandó de dècades, d’instal·lacions com el frontó.

El sindicat continua detallant, en aquesta mateixa línia, que de la ximenera, catalogada com a bé d’interés cultural (BIC), s’ha després part del penell metàl·lic, amb el risc a més que comporta per als usuaris que passen per davall. En anys precedents van caure taulells, sense que s’haja produït una actuació de manteniment per a evitar que continuen aqueixos despreniments.

CSIF apunta igualment les nombroses humitats, que en casos com el laboratori de Fitotécnica han obligat al trasllat de la docent. El sindicat lamenta que les úniques mesures davant les citades humitats hagen consistit a pintar algunes parets, amb el que el problema es reprodueix al poc temps.


La central sindical també denuncia la pèrdua de plantilla, ja que el professorat s’ha reduït de 21 a 18 docents en els últims anys, mentre que el personal d’hivernacles ha passat de quatre a dos i en administració també s’han quedat sota mínims. De manera paral·lela, es produeix una greu manca d’ordinadors i, en general, d’equips informàtics, a causa de la falta d’inversió en tecnologia, com també succeeix en hivernacles.

El sindicat indica igualment que la ECA, que va ser un centre referent a nivell nacional amb fins i tot estudiants procedents d’altres països, va tancar el seu internat, que comptava amb 40 places, i tampoc ofereix ja servei de menjador, dins de la progressiva retallada de prestacions.

CSIF assenyala que tota aquesta deterioració contrasta amb l’elevada demanda de places per a formar-se, com ho demostra la llista d’espera existent, i el prestigi internacional que guanyat la ECA en els seus 66 anys d’història. En l’actualitat al voltant de 200 alumnes cursen estudis de Jardineria, Floristeria, Agroecologia, Forestals o Paisatgisme en aquest centre, que ha collit nombrosos premis i l’alumnat dels quals té una alta taxa d’ocupabilitat a causa de la formació específica que rep.

La central sindical reclama amb urgència un pla integral per a l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja, de manera que reforme les seues infraestructures i li proporcione els mitjans personals i materials que necessita per a mantindre el seu caràcter referent. El sindicat insta Diputació de València a escometre’l amb rapidesa amb la finalitat de frenar la greu deterioració del centre per l’abandó que suporta.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.