CSIF denuncia l’impagament de guàrdies a metges residents a l’hospital Clínic de València

CSIF denuncia l’impagament de guàrdies a metges residents a l’hospital Clínic de València i exigeix el seu abonament immediatament

El sindicat alerta del “estrés i ansietat” que genera en aquests professionals amb sous baixos el no pagar-los encara dos mesos de guàrdia i considera “vergonyosa” la situació

El sindicat CSIF denuncia la situació que està patint quasi una vintena de metges residents en el departament de salut Hospital Clínic-Malva-rosa, a València. Conselleria els deu les retribucions de les guàrdies hospitalàries realitzades en els mesos de juliol i agost. La central sindical exigeix el seu abonament immediatament.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aquests professionals no van rebre al juliol les percepcions que els corresponien per guàrdies hospitalàries. Llavors, des de la direcció del centre es van justificar en una fallada en la tramitació. La situació s’ha reproduït a l’agost, ja que al costat de la seua nòmina tampoc han percebut el pagament de les guàrdies.

El sindicat explica que aquesta situació “vergonyosa” genera “estrés i ansietat” en el personal afectat, amb unes nòmines baixes i amb unes despeses elevades, ja que en la immensa majoria dels casos procedeix d’altres localitats o autonomies i viu llogat. La central sindical incideix en què els impagaments poden aconseguir entre 800 i 1.000 euros per professional.

La central sindical considera “lamentable” que això ocórrega, màximament en un estiu intens i amb escassetat de personal per falta de substitucions, la qual cosa ha multiplicat la labor als hospitals i ha portat a doblegar guàrdies.

CSIF creu que la resposta de la direcció del departament, al·legant fallades en tramitació i limitant-se a dir que ja els pagaran a final de setembre i que posen una reclamació, suposa “una falta de respecte a aquests professionals que ho estan donant tot i demostrant la seua capacitat”.


CSIF exigeix el pagament immediat de la retribució corresponent a les guàrdies de juliol i agost i no esperar a la fi de setembre, al costat de la següent nòmina, com els ha respost l’Administració.


El sindicat, a més, insta que aquestes fallades no tornen a produir-se i recorda sobre aquest tema que ja va haver de denunciar el passat 7 de juliol que més d’un centenar de metges residents incorporats el 25 de maig encara no havia cobrat la seua primera nòmina. La central sindical exigeix a Conselleria que “mostre el respecte que mereixen els seus professionals abonant-los les seues retribucions completes quan correspon”.

Comenta la notícia