Cullera camina junta cap a la igualtat 

La ciutat congrega més de 600 persones en la ja tradicional caminata amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i reivindica reforçar les llibertats de les dones

Més de 600 persones han participat aquest matí en la multitudinària caminata organitzada per l’Ajuntament de Cullera per a recórrer totes i tots units el camí cap a una igualtat real

En una jornada tan especial i reivindicativa com és el 8M, Dia Internacional de la Dona, el consistori ha programat un ventall d’actes que reforcen la necessitat de reflexió, empoderament, i lluita constant pels drets de les dones.

Aquesta marxa, que s’ha iniciat al Passeig Doctor Alemany i ha tingut un recorregut de 3km, ha comptat amb la presència de l’alumnat de centres escolars del municipi, participants del programa de passejos saludables ‘Cullera Camina’, així com associacions locals i veïnes i veïns. També han participat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, la regidora d’Igualtat, Marta Tur, les regidores Sílvia Roca, Ana Bou i Mª José Terrades, i els regidors Álex Morales i Javier Cerveró.

El primer edil ha assenyalat que aquesta iniciativa «és un camí que no para i que cal accelerar cap a un món on totes les dones puguen viure com vulguen, siguen lliures, i no hagen de sofrir cap episodi ni actitud de violència, discriminació i opressió masclista». «Un futur», ha prosseguit Mayor, «molt més igualitari i just gràcies a la lluita i la solidaritat de totes les dones al llarg del temps».

Per la seua part, l’edil d’Igualtat ha posat en valor aquesta jornada que compta amb actes i esdeveniments en matèria d’igualtat de tot tipus, que impulsa el consistori i que «representa oportunitats per a connectar-nos, inspirar-nos i enfortir-nos mútuament».

A més d’aquesta marxa reivindicativa, la jornada pel 8M continua aquesta nit amb el ja tradicional Sopar de la Dona, on prop de 400 persones es congregaran i gaudiran d’un espectacle que combina màgia, ball, humor i música.

Per a finalitzar, el consistori també ha programat per al dissabte 9 de març un taller d’autodefensa personal per a les dones. Aquest seminari s’impartirà al Centre Municipal d’Esports d’11 a 13h.

Activitats socioculturals diverses que han commemorat aquest 8M

Els actes commemoratius pel Dia Internacional de la Dona van començar a Cullera el passat 8 de febrer amb l’exposició fotogràfica de Jordi Piris ‘8 dones en la història de Cullera’, exposada fins el 8 de març al Passeig Dr. Alemany. 

El dimecres 6 de març es va inaugurar l’exposició feminista ‘Dones Pioneres de la Música’, un repàs a la història de les dones que han treballat per a la Societat Ateneo Musical de Cullera i que han aconseguit grans fites amb el pas del temps, com les primeres dones amb una funció a la societat o les que es van incorporar per primera vegada a la Junta Directiva, que va comptar amb la presència de més d’un centenar de persones. 

A més, ahir dijous 7 es va estrenar en l’Auditori Municipal el documental ‘I per què no?’, una sèrie d’entrevistes i testimoniatges de dones, gran part d’elles de Cullera, que denuncia com els estereotips de gènere se mantenen en l’àmbit laboral, on encara existeixen professions masculinitzades.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.