Cullera ‘Ciutat Amiga de la Lactància Materna’

L’acord reafirma el compromís de Cullera amb la protecció i promoció de la lactància materna

Cullera ha sigut declarada ‘Ciutat Amiga de la Lactància Materna’.

La proposta ha sigut aprovada per unanimitat en el Ple Municipal del mes de juny. Aquesta decisió reafirma el compromís de Cullera amb la protecció i promoció de la lactància materna, reconeixent els seus beneficis per a la salut física, mental i emocional dels bebés i les mares.

L’acord s’alinea amb les recomanacions que avalen organismes internacionals com l’Organització Mundial de la Salut o UNICEF, i nacionals com la IHAN-UNICEF, que treballa al costat del Ministeri de Sanitat i la Plataforma per la Infància per a protegir la lactància materna des d’hospitals i centres de salut.

El document recull l’impuls d’accions destinades a donar visibilitat i fomentar la lactància materna a Cullera, entre les quals destaquen l’adequació d’espais municipals en obres de nova construcció i de rehabilitació d’instal·lacions adaptant-les per a la lactància, així com el llançament de campanyes de conscienciació per a la ciutadania.

A més, proposa col·laborar amb el Centre d’Atenció Primària i amb el grup de suport a la lactància materna local, Amamanta, per a difondre els seus beneficis i les activitats que organitza, així com participar en la Setmana Europea de la lactància materna que se celebra el mes d’octubre.

Finalment, l’acord també proposar treballar des dels Centres d’Atenció Primària i hospitals, al costat dels professionals sanitaris, per a implicar-los i garantir el foment i la promoció de la lactància materna des de la Sanitat Pública, sempre sumant forces i treballant en equip amb els sanitaris.

Amb aquesta declaració, Cullera s’uneix a una creixent xarxa de ciutats al voltant del món dedicades a secundar i promoure la lactància materna com un pilar fonamental de la salut infantil i materna

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.