Cullera es prepara per viure la gran festa escolar i musical amb ‘L’Escola Canta’

La ciutat celebra aquest divendres 7 de juny als Jardins del Mercat una nova edició d’aquest projecte que promou l’ús del valencià en la música 

Centenar d’alumnes i músics cantaran a l’uníson per la cura i protecció mediambiental

Cullera torna a acollir aquest divendres 7 de juny a les 20 hores als Jardins del Mercat el projecte infantil de ‘l’Escola Canta’. Una jornada per a promoure l’ús del valencià i fomentar l’ensenyament musical entre més de 400 estudiants de tercer, quart i cinquè de primaria dels centres educatius de Cullera CEIP Doctor Alemany; CEIP Sant Agustí; CEIP Sant Antoni de la Mar; CEIP Escolaica; Col·legi La Milagrosa; Col·legi Inmaculada Concepción i; Col·legi Sant Vicent Ferrer i el CEIP Serrería (València) com a centre convidat.

La regidora de Cultura i Educació, Sílvia Roca, ha definit aquest esdeveniment com «una trobada cultural on unim el llenguatge i la música per a fer veure als més xicotets la importància que té la nostra llengua pròpia en àmbits com el musical i l’escènic». A més, Roca ha assegurat que permet «la col·laboració entre centres educatius i administracions per a crear obres culturals de qualitat i poder mostrar-les i oferir-les al veïnat de Cullera, sent la millor manera de posar punt i final a l’any escolar», ha conclòs.

A més, els set centres educatius aniran acompanyats per més de 100 músics entre les dues societats musicals de la ciutat, la SMI Santa Cecília i Ateneo Musical, així com pel Conservatori Professional de Música Rafael Talens Pelló. Enguany, aquesta jornada promou la llengua valenciana mitjançant la interpretació i representació de la cantata ‘ELS SÚPER ODS: AVENTURA 2030’, una obra musical i escènica creada a propòsit per la compositora Mª José Belenguer amb la lletra del Servei d’Innovació.

‘Escolarts Escola Canta’ és un projecte educatiu lligat a la dinamització del plurilingüisme en els centres educatius i al desenvolupament de l’expressió artística musical i escènica. La composició musical triada està formada per 7 cançons. En la passada edició van participar en aquest projecte educatiu més de 181 escoles de 87 municipis, cosa que va suposar que més de 10.500 xiquetes i xiquets van cantar a l’uníson en valencià en els seus respectius municipis.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.