Cullera es reforça com a destí gastronòmic a Madrid Fusión 2022

Madrid Fusión dia 1 matí (1)

La localitat participa per primera vegada com a marca gastronòmica pròpia de la mà de Saborea España i del Club de Producto Artesanos del Arroz

Mayor: «Som el bressol de l’arròs i tenim el complement perfecte al clima meravellós de sol i platja: la nostra excel·lent gastronomia»

Cullera aterra en la vintena edició de Madrid Fusión com un destí gastronòmic consolidat i en contínua cerca de l’excel·lència. Per primera vegada la localitat participa en la fira gastronòmica més important a nivell nacional com a membre de Saborea España de la mà del Club de Producte Artesans de l’Arròs i amb la col·laboració de Turisme de la Comunitat Valenciana.

«És la primera vegada que Cullera participa com a marca gastronòmica pròpia en la principal fira gastronòmica d’Espanya, Madrid Fusión, i ho fem de la mà de Saborea España i de la mà del Club de Producto Artesanos del Arroz, que són els qui ens donen la força per a poder pertànyer a la marca Saborea España» ha manifestat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Mayor ha explicat a més l’objectiu de la participació de Cullera en aquesta reconeguda fira: «venim a presentar el millor que tenim de la nostra gastronomia basada en el cultiu de l’arròs i en el producte de KM0, com es combina tot això per a fer dels plats d’arròs de Cullera únics, i crec que això és el que Cullera ve a dir a aquesta fira, que som presents, que Cullera és un destí gastronòmic per excel·lència».

«Som el bressol de l’arròs, fa més de mil anys a Cullera comencem a cultivar arròs al voltant de l’Albufera i som depositaris d’aqueixa tradició i d’eixa herència que fa que el nostre destí tinga eixe complement perfecte al clima meravellós de sol i platja i que és la gastronomia», ha afegit l’alcalde.
Per part seua, la regidora de Turisme, Débora Marí, ha destacat «el gran reforç» que suposa per a Cullera ser membre de Saborea España. «Un reforç a eixa promoció gastro-turística que estem realitzant des del municipi per a posar en valor els productes de KM0, de proximitat, els productes de la nostra terra i especialment, l’ingredient estrela de la nostra gastronomia, l’arròs», ha assegurat Marí.

Programa de Madrid Fusió 2022

Madrid Fusión rep enguany a més de 100 professionals de la gastronomia de la Comunitat Valenciana i entre ells es troben els mestres arrossers membres del Club de Producte Artesans de l’Arròs de Cullera.

Durant els dies 28, 29 i 30 de març i sota el lema d’esta edició “Más allá del producto” Cullera mostrarà el millor de la seua gastronomia través de presentacions, tallers i showcookings que posen en valor tant el seu producte estrela, l’arròs, com a productes essencials de la seua gastronomia com és el peix.

El dilluns 28 de març es realitzarà el showcooking “L’arròs, infinites possibilitats” a càrrec de Chema Gómez, del restaurant Rincón del Faro, en l’escenari principal de Saborea España.

Més tard, José Palacios, president d’Artesans de l’Arròs i propietari del restaurant Terrazas del MareNostrum, Paco Rocher de Casa Rocher i David Zorrilla de Casa Salvador impartiran el taller “L’Albufera Valenciana, el nostre rebost”.

El dimarts 29 de març, després de la presentació institucional dels Destins de Saborea España, es realitzarà el showcooking “Arròs de descarte, cuina sostenible” en el qual participaran Paco Rocher de Casa Rocher i David Zorrilla de Casa Salvador.

Posteriorment se celebrarà el taller “Cuina sostenible, pescat de descarte” impartit per José Palacios, Paco Rocher i David Zorrilla.

El dimecres 30 de març els membres del Club de Producte Artesans de l’Arròs, José Palacios, Paco Rocher i David Zorrilla parlaran sobre aquest selecte grup gastronòmic en la zona de Presentacions Saborea España.

Després, desenvoluparan el taller “Varietats Gastronòmiques de l’Arròs” i clausuraran la seua participació amb un showcooking en el qual elaboraran un arròs d’ànec ‘azulón’ de l’Albufera, el seu magret i tòfona, al costat de Joan Almudéver del restaurant Ulises Piga. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia