Cullera fomenta el reciclatge de vidre en Falles

La localitat se suma a la campanya posada en marxa per Ecovidrio per a conscienciar sobre la gestió responsable dels residus

L’Ajuntament de Cullera se suma a la campanya posada en marxa per Ecovidrio per a fomentar el reciclatge de vidre durant les Falles, una de les èpoques de major consum d’aquest material.

Sota el títol ‘La Plantà del vidre’, la iniciativa pretén conscienciar a tota la societat cullerenca i especialment als fallers i falleres de la ciutat, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes.

«A Cullera apostem pel reciclatge. El nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient és ferm i per això aprofitem les èpoques de major consum com són les Falles per a reforçar la importància del reciclatge, en aquest cas, de vidre» ha assenyalat el regidor de Transició Ecològica, Bernat Escolà.

A més de vinilar els contenidors de vidre pròxims als 16 casals fallers del municipi, des d’Ecovidrio han llançat un repte de recollida de quilograms d’envasos de vidre durant les festes.

Al costat de Cullera, en la campanya participen altres 10 localitats valencianes que celebren festes de Falles: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil,Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, L’Eliana, Sueca i Algemesí.

“La Plantà del Vidre” compta també amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio i els municipis participants, aposten per col·laborar amb els fallers i falleres per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

Una plantació d’arbres com a premi

El municipi guanyador de la campanya ‘La Plantà del vidre’ serà el que més punts aconseguisca per incrementar en almenys un 5% la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior, i per la difusió que faça de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d’arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd d’Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un mini iglú amb la imatge de campanya.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín–vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Any Internacional del Vidre

L’ONU ha declarat 2022, l’Any Internacional del Vidre. Aquest material ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament de la humanitat i ha sigut crucial en el funcionament i l’evolució de l’arquitectura, l’automoció, els articles per a la llar i els envasos.

Hui és un element essencial en sectors clau com el de l’energia, la biomedicina, l’agricultura, l’electrònica, la informació i les comunicacions, l’òptica o el sector aeroespacial, entre altres.

Mereix un esment especial el paper que ha jugat en la batalla contra la pandèmia global de la COVID-19, actuant com a envàs contenidor de les vacunes a conseqüència de les seues característiques de resistència a temperatures extremes i a diferents graus de PH i acidesa.

Respecte a l’envàs de vidre i en un context d’emergència climàtica i necessitat d’una transició a una economia més circular, és especialment destacable com a material natural, circular i 100% reciclable d’envàs a envàs.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià
Comenta la notícia