Cullera reviu el desembarcament que va fer el Pirata Dragut en l’any 1550

Els dies 25 i 26 de maig la ciutat es mimetitza per a recrear aquest fet històric que va marcar un abans i un després fa 474 anys

La ciutat complementa aquesta festivitat amb el Mercat Pirata, ubicat al Passeig Doctor Alemany del 24 al 26 de maig

Cullera ja es prepara per a retrocedir 474 anys en el temps. L’Ajuntament de la ciutat ultima els preparatius per a tornar a viure el històric desembarcament del Pirata Dragut a Cullera. Amb l’objectiu d’assaltar el municipi, com va fer el 25 de maig de 1550. Marcant un abans i un després tant per a Cullera com per als seus habitants.

La regidora de Cultura Festiva, Susi Melià, ha definit aquesta festivitat com «un fet històric de la nostra ciutat. Que ens fa ser únics i que ens permet, generació rere generació, demostrar el que va succeir fa quasi 5 segles i mantindre la nostra historiografia local intacta i molt viva».

«Des dels darrers anys la figura històrica de Dragut s’ha recreat a Cullera rememorant eixos successos i convertint-los en un fet històric que convé recordar per a no tornar a repetir. Aquesta recreació busca difondre els valors de la pau i la concòrdia alhora que es fomenta el turisme cultural en la localitat», ha conclòs l’edil.

El dissabte 25 com el diumenge 26 de maig a les 19 hores es durà a terme el atac del temut pirata

D’aquesta manera, tant el dissabte 25 com el diumenge 26 de maig a les 19 hores es durà a terme el atac del temut pirata. Després de les interpretacions musicals de ‘La història de Dragut’ i ‘Jo soc Dragut’ a la Casa de l’Ensenyança. Els pirates, armats amb llances, espases i gumies. Apareixeran per sorpresa en l’embarcador del carrer del Riu a bord d’un vaixell a través de les aigües del riu Xúquer.

Des d’aquest carrer, els pirates iniciaran la seua incursió cap al centre de la ciutat sembrant el terror per allà on passen. En arribar a la Plaça Espanya, tindrà lloc el segrest de la donzella. Que servirà de prolegòmen de l’intens i apassionant combat que disputaran els pirates saquejadors i els soldats del rei al Pati de l’Església. El desenllaç d’aquesta recreació es desenvoluparà als Jardins del Mercat, on es lliurarà la gran batalla final que culminarà amb el lliurament del poble segrestat.

Aquesta caracterització comptarà amb el suport de diversos comerços, restaurants i botigues d’oci de Cullera. Que decoraran i ambientaran les seues façanes sota la temàtica pirata per a oferir al veïnat i a tots els turistes allí presents una representació el més realista possible.

A més de la recreació històrica, Cullera obrirà el Mercat Pirata el divendres 24 a les 19 hores al Passeig Doctor Alemany. On el veïnat i tots els visitants podran gaudir de pirates, donzelles, presoners, joglars, malabars, tendes medievals i jocs infantils. Dissabte 25 i diumenge 26 de maig el mercat romandrà obert, amb horari de 11.30 a 14 hores i 17.30 fins a les 21.30 hores.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.