Cultura programa noves funcions de ‘Música empresonada’ a Sant Miquel dels Reis

La Direcció General de Cultura i Patrimoni reposa l’espectacle ‘Música empresonada’ els dies 29 i 30 de setembre i 1, 2, 6, 7, 8 i 9 d’octubre. Les entrades, que són gratuïtes, s’han de descarregar en l’adreça Música Empresonada.

‘Música empresonada’ és una dramatització musical que reconeix els músics i compositors valencians que van patir presó i van ser privats de la seua llibertat creativa durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. 

En l’espectacle es desenvolupa un argument ficcionat que està basat en fets i persones reals i que té com a escenari el monestir de Sant Miquel dels Reis, que va ser presidi fins a finals dels anys seixanta, circumstància que provoca en l’espectador una emoció afegida. 

L’obra recorre el monestir escenificant moments de la vida dels músics. A l’inici, rep el públic amb una revetla que festeja l’aniversari de la II República, que es veu truncada per l’arribada de la Guerra Civil. Al claustre nord -antic pati de la presó- deambulen els músics per les presons franquistes. I a l’església es recrea la vida i l’obra d’aquests compositors fora de la presó, inhabilitats i exclosos per la seua ideologia.

El guió i la direcció escènica són de Toni Tordera, la direcció musical de Pasqual Pastor, i els diàlegs estan escrits per Juanjo Prats. La producció executiva està a càrrec de Yapadú Artística.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.