Dansa València puja els espectadors a l’escenari del Teatre Principal en la clausura amb ‘Wu Wei’, de Raquel Klein

La 34 edició del festival de l’Institut Valencià de Cultura arriba demà al final

Núria Guiu explora el paper que té Internet en l’amor, el poder i l’espiritualitat en ‘Spiritual Boyfriends’

Pere Faura conversarà sobre el seu últim espectacle, ‘Rèquiem nocturn’

La 34 edició del festival Dansa València arriba demà al final. La cita amb les arts del moviment, organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, es clausurarà a les 20.00 hores amb la peça coreogràfica ‘Wu Wei’, de Raquel Klein (Balears).

Els espectadors assistiran a aquesta investigació del temps i la seua percepció sobre l’escenari del Teatre Principal, on experimentaran un viatge visual i sonor a través de la contemplació. Els seus ballarins principals, Blanca Tolsá i Jacob Gómez, es van alçar amb el guardó als millors intèrprets de dansa en els Premis Butaca 2020.

Després de visitar el festival en 2019 amb la seua anterior peça, ‘Likes’, Núria Guiu (Barcelona) torna a indagar en les conseqüències emocionals d’una societat hiperconnectada en ‘Spiritual Boyfriends’. La cita és a les 18.00 hores a Carme Teatre.

La ballarina, coreògrafa, estudiant d’Antropologia i instructora de ioga Iyengar qüestiona el paper que té Internet amb relació a l’aspecte diví, a la immaterialitat, a l’amor, al poder, a les polítiques neoliberals i a les seues tècniques de control social i vigilància.

Al terme de la representació, la periodista especialitzada en dansa Sara Esteller conduirà un diàleg obert per a compartir amb el públic processos i impulsos creatius.

Pere Faura també mantindrà una trobada amb els espectadors per a presentar el seu últim muntatge, ‘Rèquiem nocturn’, acabat d’estrenar a Barcelona.

La proposta, realitzada en col·laboració amb Espai LaGranja, està programada a les 11.00 hores a la Sala 7 del Teatre Rialto i és una conversa informal acompanyada d’alguna escena inèdita i del visionament de vídeos clandestins gravats en ple confinament. El resultat és un diàleg improvisat, però assajat des de fa dos anys, al voltant d’una llista de preguntes no contestades.

Danses urbanes, flamenc i contemporani

Com a cresol de les arts del moviment, Dansa València acull tota mena de proposta de ball. El claustre de La Nau serà l’escenari on Chey Jurado & Akira Yoshida (Badajoz, Pamplona), ambdós procedents de les danses urbanes, interpretaran a les 13.00 hores el seu duet ‘Hito’, sobre la bellesa i els horitzons que s’obrin en la pèrdua.

Per la seua banda, Marea Danza (València) reprendrà la representació de ‘Rebelión’ en dues funcions, a les 17.00 i a les 19.00 hores, al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts.

Aquesta producció de Teatre Escalante és una versió escènica del clàssic literari de George Orwell ‘La rebel·lió dels animals’ en clau flamenca, amb coreografia a càrrec de la Premi Nacional de Dansa Olga Pericet i dramatúrgia de La Teta Calva.

Finalment, La Taimada (Barcelona) torna a representar a les 19 hores a Espacio Inestable l’espectacle de dansa contemporània que els va suposar el primer premi del 34 Certamen Coreogràfic de Madrid 2020, ‘Filia et fobia’, una instal·lació coreogràfica que evoca el recent confinament.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.