Davant el col·lapse d’Atenció Primària VOX presenta una iniciativa en la qual demana més reforços sanitaris

Ana Vega (VOX): “Demanem també una campanya eficaç d’informació sobre la pandèmia i un compromís real del Consell de millora de la inversió en Atenció Primària”

La portaveu del Grup Parlamentari VOX Corts Valencianes, Ana Vega, ha presentat una Proposició no de Llei (PNL) per a millorar la situació dels centres d’Atenció Primària que actualment es troben col·lapsats. Per a això es proposa, entre altres coses, augmentar els reforços de sanitaris i professionals en els centres, contractar més personal per a realitzar una atenció telefònica adequada i realitzar una campanya eficaç d’informació sobre la pandèmia i la necessitat de descongestionar.
Ana Vega ha insistit que “el Consell ha d’adquirir un compromís real d’inversió en la millora de l’Atenció Primària”. I ha explicat que “els centres de salut de la nostra Comunitat es troben en una situació crítica, la mateixa que venen patint durant tota la pandèmia i, amb major intensitat quan apareixen noves ones de COVID. Aquest és un problema que s’ha de solucionar ja”.
“Els sanitaris dels centres s’han convertit en mers gestors de proves PCR i d’antígens. A això cal sumar les nombroses crides que han de realitzar durant la seua jornada laboral en la seua nova funció de ‘rastrejadors’. Per tant, és evident que existeix una falta de mitjans materials i humans perquè l’Atenció Primària funcione d’una manera adequada per a prestar el servei que els pacients mereixen”, ha afegit la portaveu.
Finalment, la portaveu ha explicat que “els professionals d’Atenció Primària es van reunir fa diversos dies amb la Conselleria de Sanitat amb la finalitat de comunicar la difícil situació que s’està vivint i la necessitat de reforços i solucions”. I ha finalitzat dient que “en aqueixa trobada, com és habitual, la Conselleria de Sanitat no va donar cap solució.”

Comenta la notícia