Davant la denúncia pública de col·lectius animalistes per la mort de dos bous a Alcàsser, l’Ajuntament comunica que:

  1. L’organització dels actes de la Setmana Taurina correspon als Clavaris dels Sants de la Pedra. L’Ajuntament actua com a director de festejos segons la legislació vigent. L’acte en concret el patrocinen els Clavaris juntament amb les dues penyes taurines de la localitat.
  1. El passat 19 d’agost, l’alcaldia va fer públic el Bàndol de Bous amb la normativa de seguretat a seguir en aquests festejos tant per als animals com per a les persones participants.
  1. Davant la calor, el consistori, com a director de festejos, va demanar a l’organització especial precaució per la seguretat i benestar dels animals i les persones participants per als actes organitzats durant la Setmana Taurina, i especialment el 24 d’agost.
  1. Per tot això, el consistori ha obert un expedient per a investigar els fets. Ja s’ha presentat un informe preliminar, però es continuarà amb la investigació.
  1. En línia amb la protecció animal, el consistori recorda que ja va suspendre els actes de tir i arrossegament del 18 i 19 d’agost per les altes temperatures.
  1. El consistori continuarà impulsant mesures de protecció animal tant en relació amb la Setmana Taurina com en qualsevol mena d’acte en el qual participen animals.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.