“De Carraixet a Bonrepòs i Mirambell”, un llibre que recull els orígens i història del municipi valencià

L’auditori de l’ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va acollir ahir per fi, després de diversos ajornaments a causa de la pandèmia, la presentació del llibre “De Carraixet a Bonrepòs i Mirambell”, una obra escrita per l’autor local, Vicent Baydal, i l’escriptor Ferran Esquilache.

A l’acte van assistir, a més dels seus autors, l’alcaldessa Raquel Ramiro, la presidenta de la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València, M. Josep Amigó, els regidors i regidores de la Corporació, i nombrosos veïns i veïnes del municipi.

El llibre tracta sobre els orígens i la història de Bonrepòs i Mirambell, pel que és d’obligada lectura si es volen conéixer en profunditat aquests temes.

Així doncs, els seus autors van comptar, durant la presentació, el treball de recerca realitzat per a escriure el llibre: des de l’origen de la localitat de Carraixet en l’època del-Ándalus fins al voltant de 1450, quan es configura Bonrepòs i Mirambell.

També van explicar l’evolució del paisatge i urbanisme de la zona al llarg de l’Edat mitjana i l’origen de Mirambell, una moreria rural del segle xv. 

El llibre, publicat per la Institució Alfons el Magnànim, pot adquirir-se a través de la seua pàgina web. 

L’alcaldessa, Raquel Ramiro, va aprofitar l’ocasió per a donar les gràcies per la seua labor a Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim, que no va poder assistir a l’acte. A més, va agrair l’assistència i suport de Mª Josep Amigó, presidenta de la institució.

Per part seua, Mª Josep Amigó, va declarar estar “especialment satisfeta de poder presentar per fi, i quasi dos anys després, un llibre molt especial per a mi”.

També va agrair a Rosella Antolí, antiga regidora de Cultura, la seua iniciativa per a dur a terme la redacció d’aquest llibre.

Els autors

Vicent Baydal, natural de Bonrepòs i Mirambell, va estudiar en la Universitat de València i es va doctorar en la Pompeu Fabra de Barcelona, on va desenvolupar una tesi sobre el naixement de la Generalitat Valenciana.

“València no s’acaba mai” i ”Els valencians, dones de quan són valencians?” són dos de les seues obres. 

Fran Esquilache Martí ha sigut professor associat d’Història Medieval en la Universitat Jaume I de Castelló i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és investigador a la Universitat de València i en la de Granada, on desenvolupa un projecte propi.

Alguns dels seus treballs més famosos són: “Els constructors de l’Horta de València” i “Origen, evolució i estructura d’una gran horta andalusina entre els segles VII i XII”.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.