Del 2 a l’11 d’octubre, Massanassa viurà les seues XXVIII Festes del 9 d’Octubre

Entre la programació es troba el tradicional festival de paelles i el concert del 9 d’octubre, exposició de fotos antigues, espectacles i teatre, tallers i animacions per als més xicotets.

L’Ajuntament de Massanassa, a través de la Regidoria de Cultura i Festes, ha preparat tot un programa d’actes per a celebrar les Festes del 9 d’Octubre. Que enguany en la localitat es troben en el seu 28é aniversari de festivitat.

Serà del 2 a l’11 d’octubre quan la població puga tornar a disfrutar del tradicional festival de paelles que cada any reuneix més de mil persones. El concert del 9 d’octubre oferit pels músics i músiques de Massanassa, espectacles, teatre, tallers i animacions infantils.

“Les festes del 9 d’octubre són unes festes molt nostres i des d’este ajuntament treballem sempre perquè les tradicions no es perden i continuen vives. Per això hem preparat un any més un programa dirigit al públic en general per a posar en valor la nostra tradició més valenciana”. Expressa l’alcalde de Massanassa, Paco Comes.

Inauguració de l’exposició de fotos antigues de la localitat

La programació va arrancar ahir 2 d’octubre amb la inauguració de l’exposició de fotos antigues de la localitat. Una mostra d’imatges de les tradicions i veïnat que recull l’equip de voluntariat de la Biblioteca Pública Municipal. Serà a les 19:00 hores a la Sala d’Exposicions Gabriel Cualladó, situada a l’Auditori Municipal. Per a tota aquella persona que no puga acudir a la seua presentació, l’exposició romandrà oberta fins al 13 d’octubre en horari de 18:00 a 20:00 hores. El mateix dia 2, tindrà lloc un taller de mocadors de Sant Donís a l’Escola d’Adults, situada en la Plaça de l’Alqueria de Sòria. 

Els actes continuen el dia 4 amb un taller de socarrats valencians. Per al qual s’han organitzat dos grups: un de 10:00 a 13:00 hores i l’altre de 16:00 a 19:00 hores. Tots dos, es realitzaran en l’edifici municipal del C/Gregori Mayans, 8.

El divendres 6 tindrà lloc un espectacle de carrer de la mà de Drac Màgic

El divendres 6 tindrà lloc un espectacle de carrer de la mà de Drac Màgic: Aventura Medieval, dirigit a la població infantil. Els més xicotets ajudaran a trobar al gran Drac Daurat i s’enfrontaran al Minotaure. Resolent tots els enigmes que embolica l’aventura plena de participació i sorpreses a cada moment. L’inici de l’espectacle serà des de la Plaça de l’Alqueria de Sòria a les 18:00 hores.

El dissabte 7, l’Escola Municipal de Teatre presentarà la segona representació de la seua obra “Homicidi a domicli, an imperfect murder”, d’Elsa Nácher. Un èxit d’obra que va omplir l’Auditori Municipal Salvador Seguí en la seua primera data durant les festes majors de juny. 

El dissabte 8, l’auditori tornarà a vibrar. Però esta vegada amb el concert del 9 d’octubre que interpretarà la Banda del Centre Instructiu i Musical de Massanassa (CIMM). 

El dia gran de la Comunitat Valenciana, el 9 d’octubre

El dia gran de la Comunitat Valenciana, el 9 d’octubre, iniciarà amb una gran despertà amb tronadors a càrrec de la Colla Despertades de Massanassa. Associació que ja porta més de 16 anys compartint la tradició i animant els carrers del municipi. A les 11:00 hores, la Colla de Tabalet i Dolçaina A Quatre Quaranta animarà amb les seues interpretacions musicals els carrers de la població. Al mateix temps, en el poliesportiu municipal tindrà lloc el Festival de Paelles des de les 08:00 del matí amb el repartiment de taules, cadires i llenya. 

El Festival de Paelles

El Festival de Paelles és un esdeveniment destacat del calendari municipal. On l’Ajuntament de Massanassa ha creat una programació que inclou jocs infantils, masterclass de ball, vesprada animada amb DJ’s locals i una tómbola solidària de la mà de l’Associació Natania. Per a ajudar a les persones més desfavorides que viuen al carrer. Cal destacar que l’ajuntament ofereix tot l’arreglo per a la paella: la carn, l’arròs, l’oli, la verdura i la llenya. Per a això, les invitacions valen un euro per persona com a donatiu que va destinat a la campanya municipal “Massanassa Soldiaria”. Destinada a donar els beneficis recollits a associacions de caràcter social i sense ànim de lucre. De fet, des de juliol de 2022 fins a juliol d’enguany, Massanassa ha aconseguit recaptar un total de 9.518,87 euros. Gràcies a eixes xicotetes aportacions simbòliques.

Amb tot, les XXVIII Festes del 9 d’octubre de Massanassa finalitzaran el dimecres 11 d’octubre. Amb l’espectacle de fusió de folklore valencià i flamenc “Que Flamenca Sóc!” a les 19:30 hores a l’Auditori Municipal.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.