Demanen el reconeixement constitucional del dret civil valencià

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, acompanyada de la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, i el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, a més de la regidora del Partit Popular María José Ferrer San Segundo s’han concentrat este matí a l’escalinata de la porta dels lleons del Congrés dels Diputats, a Madrid, per demanar el reconeixement constitucional del dret civil valencià. La concentració ha estat convocada per l’Associació de Juristes Valencians i també hi han participat parlamentaris valencians de diverses formacions i membres de la societat civil.

El reconeixement constitucional del dret civil valencià va estar aprovat per les Corts Valencianes el 5 de febrer de 2020 i remesa al Congrés dels Diputats per a la seua aprovació. Dos anys i mig després d’esta decisió, la qüestió encara no ha estat debatuda al Congrés i, per tant, no s’ha pogut aprovar.

El Ple de l’Ajuntament de València també s’ha pronunciat en diverses ocasions a favor de la recuperació del dret foral valencià.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.