Detinguts dos homes per robar sis en habitatges de l’Horta Nord amb el mètode del ‘bumping’

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Montcada (València) a dos homes com a presumptes autors del robatori en sis habitatges de la comarca valenciana de l’Horta Nord, per als quals utilitzaven el mètode ‘bumping’ o clau falsa d’impressió, aprofitant l’absència momentània dels habitants. Els arrestats robaven joies, diners en efectiu, rellotges, bijuteria i electrodomèstics, entre altres efectes.

La Guàrdia Civil va posar en marxa l’operació ‘Pisero’ després d’una sèrie de robatoris que van tindre el seu inici durant l’any passat. Els agents van descobrir que els robatoris de 2023 tenien en comú que els panys dels habitatges on es produïen els robatoris eren d’una sèrie concreta de marques comercials de les quals es pot realitzar la compra en línia dels dispositius coneguts com a ‘clau falsa d’impressió’ (impresioning). Amb aquestes eines s’aconsegueix la fabricació de manera instantània d’una clau que permet l’obertura dels panys.

Aquest fet va posar sobre la pista de la presumpta autoria dels robatoris als investigadors. Els autors accedien a l’interior dels habitatges habituals aprofitant l’absència per períodes curt de temps dels seus habitants i sense emprar força per a l’accés.

En la investigació, els agents van aconseguir la identificació d’un grup de persones que, de manera coordinada, detectaven habitatges en les quals cometre els robatoris i accedien a l’interior. A conseqüència de les investigacions, es va realitzar un registre domiciliari on els agents van trobar un considerable nombre d’efectes la procedència dels quals eren els robatoris comesos.

Els agents van detindre a dos homes, de 36 i 39 anys i de nacionalitat georgiana, als qui se’ls atribueixen sis delictes de robatori amb força. L’autoritat judicial ha decretat l’ingrés a la presó preventiva comunicada i sense fiança dels detinguts. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Montcada.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.