Dia Internacional de la Llengua Materna

Hui 21 de febrer, se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

Una jornada dedicada a reconèixer la importància de les llengües natives per a la identitat cultural, la diversitat lingüística i la cohesió social.

En el nostre cas, és essencial destacar la importància de cuidar i preservar el valencià.

El valencià  és una llengua rica i viva que ha estat part fonamental de la història i la cultura del poble valencià durant segles.

Preservar el valencià no només és una qüestió de salvaguardar una forma de comunicació, sinó també de protegir la essència de la nostra identitat i herència cultural.

El valencià és la llengua en què s’expressen les nostres tradicions, costums i valors. És a través del valencià que es transmeten les històries del nostre passat, es celebren les festes i es canta la nostra música tradicional.

Per tant, cuidar i preservar el valencià significa garantir la continuïtat de la rica herència cultural del poble valencià.

A més, el valencià és una eina d’inclusió i cohesió social. Promoure el valencià implica reconèixer i respectar la diversitat lingüística de la nostra comunitat per  garantir que tothom tingui accés a la seva llengua materna.

Cosa que  resulta essencial per a la cohesió social i el respecte mutu entre els diferents grups lingüístics de la nostra societat.

La preservació del valencià a més a més té implicacions econòmiques i educatives. Fomentar el valencià en l’àmbit educatiu enriqueix el desenvolupament dels estudiants i aporta oportunitats professionals en sectors com la traducció, l’educació i el turisme, claus al nostre territori.

Una llengua és més que un codi de comunicació, es la finestra per la qual mirem i interpretem la realitat i el mirall en què reflectim la nostra identitat i cultura com a poble per aixó el dia de avui, Dia Internacional de la Llengua Materna, ens recorda la importància de preservar el valencià. I recordeu que per tal de cuidar la llengua, el millor que podem fer és utilitzarla!

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.