Dia Mundial de la Lluita contra el càncer de mama

Hui és el dia Mundial de la Lluita contra el càncer de mama, una data que des de l’any 1988 recorda la importància de seguir combatent aquesta malaltia. Tal i com indica l’Organització Mundial de la Salut, el de mama és el tipus de càncer més comú i és, a més, un dels que majors índexs de supervivència presenta, sobretot quan és detectat precoçment. Un índex de supervivència que, segons indica el Doctor Miguel Cuevas, supera el 85% d’unes xifres totals de casos que superen els dos milions en tot el món.

La informació, i la difusió d’aquesta malaltia és clau per a la conscienciació de la persona malalta. Al respecte, Cuevas indica la importància de la prevenció:

Existeixen diversos factors pels quals pot aparèixer el càncer de mama:

També l’avanç en el camp de la medicina ha facilitat les coses i ja no és necessària la mutilació de la mama afectada.

Hi ha diversos tipus de càncer de mama, entre els que destaca, segons el Doctor Cuevas, el conegut com triple negativa, el més complicat.

Davant un diagnòstic, el Doctor Cuevas vol transmetre dues coses a les persones que patisquen un càncer de mama.

Queda clar, doncs, que la prevenció i la detecció precoç del càncer de mama són crucials per a la superació de la malaltia. Una malaltia que, segons el Doctor Cuevas, cada volta serà menys i menys mortal.

Comenta la notícia