Diputació de València amplia la Xarxa contra la Violència de Gènere amb 25 nous municipis

La Diputació de València va celebrar ahir la undécima Assemblea de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. Aprovant l’adhesió de 25 nous municipis a aquesta important iniciativa. 

Amb aquesta incorporació, la Xarxa arriba a cobrir el 90% de la província. Amb un total de 236 dels 266 municipis valencians formant part d’aquesta plataforma.

El president de la Diputació, Vicent Mompó, va destacar la significativa ampliació de la Xarxa. Subratllant que aquest és un pas essencial en la lluita contra la violència masclista.

Per la seva banda, la vicepresidenta i responsable d’Igualtat, Natàlia Enguix, va confirmar l’increment de les subvencions als membres de la Xarxa. Va anunciar una nova convocatòria d’ajuts destinada a mancomunitats i consorcis. Aquesta decisió reflecteix el compromís de la Diputació en el suport a les iniciatives contra la violència de gènere i en la promoció de polítiques d’igualtat.

L’assemblea també va informar dels plans de revisió del reglament de la Xarxa, amb l’objectiu d’incorporar les novetats legislatives i les propostes dels membres. Així mateix, es va anunciar un increment del pressupost destinat a les ajudes. Passant de 700.000 a 900.000 euros anuals, amb subvencions prepagables i un sistema de valoració transparent.

En definitiva, aquesta ampliació de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere és un pas positiu cap a la construcció d’una societat més igualitària i respectuosa, reflectint l’esforç col·lectiu i la determinació de les autoritats locals i provincials en la lluita contra aquesta xacra.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.