Diputació de València impulsa formació en gestió de l’aigua per a municipis

La Diputació de València ha llançat un programa de formació dirigit a tècnics d’ajuntaments. Amb menys de 20.000 habitants i al personal de la corporació provincial.

Este curs, realitzat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. Aborda aspectes generals sobre el cicle urbà de l’aigua, des de la captació fins al control sanitari.

El president provincial, Vicent Mompó, ha destacat la importància de garantir un subministrament hídric segur i de qualitat per a tots els municipis. Amb este propòsit en ment, la formació es basa en tres pilars fonamentals: inversió, digitalització i reutilització de l’aigua.

La iniciativa cerca involucrar activament als tècnics municipals en la gestió eficient, equitativa i sostenible de l’aigua. Segons Mompó, això implica una comprensió profunda de les necessitats actuals i una visió a llarg termini per a protegir el medi ambient i la salut pública.

El curs, repartit en 40 hores i dividit en set jornades, es durà a terme a la Universitat Politècnica de València. Més d’una trentena de municipis i personal de la Diputació rebran formació en sistemes de gestió de l’aigua, hidràulica bàsica, optimització energètica i digitalització de xarxes.

Este programa de formació reflectix el compromís de la Diputació de València amb la millora contínua de la gestió de l’aigua a la província i la seua implicació en la capacitació dels responsables tècnics en este àmbit crucial.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.