Djibril, el bebé ximpanzé “orfe” de BIOPARC: una història amb final feliç

La unió dels instints de protecció i de supervivència han fet que la seua tia Eva, que va ser criada a mà i mai havia sigut mare, adopte a Djibril com si fora fill seu. Ara, ja incorporat a la seua nova família, podem veure-ho jugar amb el seu primer Coco en BIOPAValència.

El compromís amb la conservació de les espècies amenaçades mai havia tingut tant sentit com ara. I mai havia sigut tan important difondre notícies amb final feliç; notícies on la naturalesa ens sorprén i dona mostra del poder dels instints de supervivència i protecció. Són belles i esperançadores històries, fruit de l’esforç, dedicació i amor pel seu treball de persones i institucions que mostren la seua responsabilitat amb el benestar animal. 

BIOPARC Fuengirola i BIOPARC València són els dos centres de referència europeus en la conservació del Ximpanzé Occidental (Pa troglodytes verus), subespècie en perill crític d’extinció i única subespècie entre els ximpanzés amb un programa europeu de reproducciód’espècies amenaçades (EEP).

Tot comença en BIOPARC Fuengirola a final del 2018, en comprovar que la parella de ximpanzés formada per Napo i Kika esperen una cria. Napo va nàixer en BIOPARC Fuengirola i Kika va ser capturada en la selva quan era un bebé, després de matar a la seua mare. Sotmesa a continus abusos físics i psicològics amb l’objectiu explotar-la com a reclam fotogràfic en un circ, va ser rescatada per la Guàrdia Civil. La seua genètica és valuosíssima pel seu origen, Àfrica, perquè els seus gens no estan representats a Europa, no té parents pròxims. El seu embaràs suposava una gran esperança per a la perpetuació de la subespècie, gravíssimament amenaçada d’extinció en el seu medi natural.

Un bebé que és un raig d’esperança per a la seua subespècie : a l’abril de 2019 naix el xicotet Djibril i la seua mare Kika, que no va poder aprendre el comportament maternal, el rebutja.

L’instint de supervivència del xicotet Djibril i l’instint maternal de la seua tia Eva han unit a aquests dos ximpanzés que havien sigut criats a mà en circumstàncies molt diferents. Ara, un any després de la seua arribada al parc, Djibril ha trobat una nova família i podem veure’l jugar i gaudir amb el seu cosí Coco en el recinte del bosc equatorial de  BIOPARC València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.