Dolors Gimeno, assistix a la Solta de l’Aigua de Manuel

La diputada de Comarcalització, Dolors Gimeno, assistix a la Solta de l’Aigua de Manuel

La localitat de la Ribera Alta celebra la seua Fireta i l’acte de la Solta de l’aigua. Presidida per l’alcaldessa Pura Atienza. Amb l’assistència de la diputada Dolors Gimeno, el diputat a Corts, Ferran Barberà i els alcaldes de Castelló, l’Ènova i Sant Joanet

La localitat de Manuel ha celebrat el tradicional acte de la Solta de l’Aigua de la séquia Comuna de l’Ènova. Ja que és el 2 de febrer quan, des de fa segles, es fa la solta de l’aigua de la séquia. Tallada des de Sant Antoni per a netejar-la. Un acte important que congrega als sequiers de les localitats de l’Ènova, Rafelguaraf, Senyera, San Joanet, Castelló de la Ribera i la Pobla Llarga, els pobles de la Séquia Comuna.

Enguany, l’acte ha estat encapçalat per l’alcaldessa, Pura Atienza. Acompanyada de la diputada de Comarcalització Dolors Gimeno, el diputat a Corts, Ferran Barberà i els alcaldes de Castelló, Òscar Noguera, l’Ènova, Tomás Giner, i Sant Joanet, Santiago Enguídanos. Amb una representació social de la localitat.

Un document confirma l’antiguitat de la festa a Manuel, que també celebra el seu tradicional Porrat, conegut com a ‘la Fireta’. Es tracta d’un document de 1601 que reflectix les protestes dels regants pel canvi en la data al 2 de febrer de la solta de l’aigua, que havia sigut, fins eixe moment, el primer divendres de març. Des de principis del segle XVII, la solta de l’aigua de la Comuna és el dia de la Candelària, que se celebra este dijous.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.