El 25N marca l’agenda de Quart de Poblet aquest cap de setmana

El concert de Santa Cecilia, l’exposició Tems de Joc o activitats pel 25N, algunes de les iniciatives previstes

Quart de Poblet arranca el seu cap de setmana de nou amb una completa agenda per a tots i totes, però també amb un elevat grau reivindicatiu i social amb la commemoració del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones.

El divendres al matí,l’actriu i ballarina Pepa Cases, ha realitzat l’espectacle “Besa’m 2.0”, una interessant proposta de caràcter feminista que ha inclòs una xarrada amb el públic assistent, la majoria escolars dels centres educatius del municipi. Els xiquets, xiquetes i adolescents han preguntat i donat la seua opinió sobre les diferents formes de violència cap a la dona i com s’han d’afrontar. La jornada ha conclòs amb la intervenció de l’alcaldessa, Carmen Martínez, qui va ser la primera regidora de la Dona de la Comunitat, i amb la de l’edil d’Igualtat, Cristina Mora, qui ha llegit A més, les Cases de Joventut estan realitzant activitats durant tota la setmana com a jocs de taula, dinàmiques de grup o exposicions fotogràfiques

. Així mateix, la Casa de Joventut de Barranquet ha organitzat per al divendres, a les 17.30 hores, l’activitat especial Fuita Road, en la qual participaran grups d’entre quatre i huit persones amb la qual es pretén denunciar la violència exercida contra les dones a tot el món.

La Biblioteca Municipal Enric Valor ofereix una sèrie de llibres i material audiovisual sobre l’erradicació de la violència de gènere al punt destacat i recomana obres com a novel·les, assajos o pel·lícules entorn d’aquesta temàtica.

D’altra banda, i qui vulga visitar l’exposició Temps de Joc, amb joguets antics procedents de la col·lecció del Museu Virtual, té l’oportunitat de conéixer de prop la mostra gràcies a les visites guiades que s’han organitzat el dissabte, de 10.00 a 14.00 hores. Per a inscriure’s, cal escriure un correu a cultura.patrimoni@quartdepoblet.org i així poder acudir a l’antiga estació de Renfe, on està situada l’exposició.

També destaca de la programació la celebració de Santa Cecilia, ja que la Banda Simfònica de l’Agrupació Musical l’Amistat oferirà el seu tradicional concert per a commemorar el dia de la patrona de la Música. La cita serà a les 20.00 hores, a l’Auditori Vaig moldre de Vila.

Participació i teatre

Però les activitats no cessen, ja que també se celebrarà el Dia Internacional de les persones amb discapacitat, a través d’una jornada interassociativa en la qual participaran entitats com AFACO, APRODIS, LLUERNA, Residència DF i el Patronat Francisco Esteve. Per a qui vulga acostar-se i participar en la trobada, l’activitat s’ha programat el dissabte, a les 11.00 hores, al costat de la Biblioteca Municipal.

Seguint amb els actes de la Setmana de la Infància celebrada la setmana passada per a reivindicar els drets dels xiquets i xiquetes, el diumenge, a les 18.00 hores, a l’auditori Vaig moldre de Vila es representarà l’obra “El xiquet que volia una falda escocesa”, de la companyia Bullanga Teatre, premi de Teatre Infantil Escalante 2017 de la Diputació de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.