El 43é Ensems de l’IVC conclou la primera part de la seua programació amb èxit de públic

  • Més de 2.500 persones han assistit presencialment a les diferents actuacions celebrades a València, Castelló i Alacant en aquesta primera part de la programació
  • El festival oferirà el segon bloc de programació del 15 al 26 de setembre

ElFestival Ensems, dedicat a les músiques de nova creació i organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ha conclòs la primera part de la programació artística de l’edició 2021 amb èxit de públic i una ocupació dels recintes que supera el 80 %. La programació artística reprendrà la seua activitat entre el 15 i el 26 de setembre amb noves propostes sonores d’avantguarda.

Del total de 14 actuacions que han tingut lloc a València, Castelló i Alacant entre el 7 i el 16 de maig, algunes van penjar el cartell de localitats exhaurides. És el cas de les actuacions de BCN Clarinet Players, Paco Varoch al Teatre Martín i Soler de les Arts, i Luis Tabuenca i el Colectivo Mortero a la Sala Matilde Salvador de la Universitat de València.

En companyia de la resta de concerts celebrats, l’assistència presencial al festival ha superat les 2.500 persones. L’actuació de l’Orquestra de València del passat divendres a l’Auditori de les Arts, una actuació que també formava part del cicle d’abonament del Palau de la Música, amb direcció de Beatriz Fernández Aucejo i el solista David Fons, ha sigut la de més assistència, amb 600 espectadors.

Així mateix, la retransmissió en ‘streaming’ dels concerts a través de les xarxes socials ha arribat a més de 10.000 persones. Ensems ha guanyat d’aquesta manera una gran visibilitat respecte d’edicions anteriors. Els concerts han comptat també amb la presència de crítics especialitzats que han elaborat ressenyes dels concerts, amb la qual cosa han proporcionat a l’esdeveniment visibilitat en l’àmbit estatal, tot i les restriccions d’aforament imposades per la situació sanitària.

Encàrrecs musicals

Durant la programació del mes de maig, el festival ha estrenat encàrrecs de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) a compositores i compositors de la talla de Carolina Cerezo, Nuria Núñez, Claudia Cañamero, Álvaro de la Cruz, Martina Sabariego, Enrique Sanz-Burguete, i ha estrenat obres d’altres sis compositors, com ara Juan José Eslava, David Alarcón, Pierluigi Billone, Clemens Gadenstätter, Unsuk Chin, Beat Furrer. En total, Ensems acollirà vint obres de nova creació, mentre que unes altres vint peces s’interpretaran per primera vegada a l’Estat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.