El 57% dels casos de coronavirus associats a brots són en persones adolescents i amb la trentena d’anys

Més de la mitat de casos associats a brots de coronavirus en la Comunitat Valenciana es donen en persones d’entre 15 i 34 anys, i el 79,3% de brots es desencadena en l’àmbit social (sobretot en reunions familiars o amb amics), d’acord amb la informació que maneja la Subdirecció General d’Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L’anàlisi dels brots registrats durant les tres primeres setmanes de juliol revela que el 57,2% de casos associats a ells són en adolescents i persones amb la trentena d’anys, seguits del grup d’edat de 35 a 64 anys, que concentra el 23% dels casos associats a brots. Conforme augmenta l’edat i, per tant la cobertura vacunal, la quantitat de contagis disminueix.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha recordat que s’ha reforçat la labor que realitzaven 1.622 rastrejadors amb la incorporació de 500 més, 50 d’ells de l’Exèrcit, que ajudaran en el seguiment de casos i alleujaran la càrrega de treball dels equips d’Atenció Primària. “A més, s’ha posat en marxa el pla de vacances i reforços, per a tots els nivells assistencials, i s’està accelerant la campanya de vacunació en estos grups de població.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.