El barri de la Creu de Mislata homenatja a Miquel Navarro amb l’ornamentació del seu monument

Les festes de la Creu compten amb una programació per a tots els públics que culminarà el diumenge amb el dia gran del barri

La festivitat de les Creus de Maig porta amb si a Mislata la celebració de les festes del barri de la Creu, un dels més antics de la ciutat.

Enguany, l’associació local encarregada de l’organització d’aquesta festa, una de les més antigues de la ciutat, ha tornat a adornar la creu coberta i ha programat un complet programa d’activitats per a aquest cap de setmana amb l’objectiu que tot el veïnat isca al carrer per a celebrar les seues festes.

Hui, al migdia, l’alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa, acompanyat de representants de l’equip de govern, de la corporació municipal i de membres de l’associació, ha visitat l‘ornamentació de la Creu coberta, enguany inspirada en la trajectòria de l’escultor Miquel Navarro. Per a l’alcalde, “les festes de la Creu són un emblema mislatero, i enguany tornen a demostrar inclinació al seu poble i a la seua gent com es pot observar amb l’homenatge al nostre artista més internacional, Miquel Navarro, al qual rendeixen tribut amb el monument floral”.

La comissió de festes ha decidit inspirar l’efímera creació floral de l’emblemàtica Cruz coberta a partir de l’obra de Navarro “Les espines de la corona de Crist”. Per a l’entitat mislatera, “la recreació d’una obra contemporània i d’avantguarda sobre un escenari de paisatge urbà amb més de cinc segles d’història no és cap incongruència, ni cap irreverència, sinó tot el contrari”, expliquen des de l’organització de les festes.

A més, el veïnat del barri podrà gaudir al llarg de tot el cap de setmana de diferents activitats per a tots els públics i tancant-se el diumenge, el dia gran de les festes, amb una missa major, va vindre d’honor i mascletà en la plaça. I a la vesprada, la solemne processó que posarà el punt i final a les festes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.