El Barri del Crist presenta el seu primer Pla Jove

200 persones joves i adolescents participen en els fòrums juvenils per a l’elaboració d’una ruta de treball pel seu futur i el bé comú

La Mancomunitat del Barri del Crist ha presentat el seu primer Pla Jove

La Mancomunitat del Barri del Crist ha presentat el seu primer Pla Jove, aprovat el 9 de novembre de 2023 en comissió plenària. En el qual han participat entorn de 200 persones joves i adolescents. Per a analitzar la seua realitat i abordar propostes de la mà de l’administració.

Aquest pla suposa una oportunitat per a fer una anàlisi i valoració per part de les persones joves del nostre barri. De les seues necessitats, dels seus desitjos, les seues preferències i, sobretot, dels objectius a aconseguir, amb l’objectiu final que l’administració facilite el seu camí.

Així naix l’I Pla de Joventut del Barri del Crist que, segons paraules de Lucía A. Fernández Sevilla, Regidora d’Educació, Infància i Joventut del Barri del Crist “continuarà treballant per a acompanyar i proporcionar recursos i eines que ajuden la joventut a desenvolupar les competències necessàries per a construir el seu futur i continuar així contribuint conjuntament a la millora de la nostra societat”.

Per al disseny del Pla, s’han realitzat dos fòrums joves, el primer de 2022 va analitzar la realitat i en el segon en 2023 es va centrar en concretar propostes. De tal mode que es defineixen tres eixos d’actuació: emancipació i autonomia, benestar i socialització i participació i transformació social.

L’elaboració d’aquest primer Pla de Joventut (2023-2027) ha requerit la implicació de totes les àrees municipals i és el resultat d’un procés participatiu obert a la població de la Mancomunitat del Barri del Crist, i especialment a la població adolescent i jove.

Prop de 200 persones d’entre 12 i 30 anys van realitzar enquestes i dinàmiques en les quals van opinar sobre els seus problemes personals. Les dificultats que troba la joventut o els reptes del Barri del Crist i de la societat en general.

Així es desprén que els temes que més preocupen la població juvenil estan relacionats amb el seu futur. Bàsicament enfocat als estudis, les possibles eixides laborals o la desocupació. A més, a nivell de societat en general, reconeixen la intolerància, la falta de respecte i la pressió social com els problemes més destacables.

“Aquest primer Pla Jove ha sigut confeccionat amb la finalitat de cohesionar i millorar la intervenció municipal des de les diferents àrees. Adaptant-se a la realitat concreta de la Mancomunitat i la seua població jove. D’ells hem aprés que l’esforç i el treball no els importa quan repercuteix en el bé comú”, conclou la regidora responsable.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.