El bebé hipopòtam de BIOPARC València evoluciona positivament i comença a fer els seus primers passos

La mare és molt protectora i ho manté en els recintes interiors, pràcticament tot el temps en la piscina exclusiva per a ells

El bebé hipopòtam que va nàixer fa quasi dues setmanes en BIOPARC València continua desenvolupant-se de forma molt favorable. 

Encara que els veterans pares, Raff i Rigas, ja havien criat amb anterioritat, la femella es mostra tranquil·la però molt protectora i a penes ix de l’aigua per a alimentar-se. 

Els hipopòtams, que ja els grecs van dir “cavall de riu”, romanen submergits llargs períodes de temps, onalleten amb naturalitat a les seues cries. Fins fa uns dies no s’havia pogut veure al preciós bebé fer els seus primers passos seguint instintivament a la seua mare. 

De moment es mantenen en els recintes interiors del parc, on disposen d’ampli espai i una piscina especialment dissenyada per a la seua comoditat. Quan la mare decidisca que és el moment i que el bebé ja està preparat, eixiran al recinte exterior on podran gaudir envoltats de peixos de l’enorme aquari que recrea el seu hàbitat dels grans llacs africans.

Aquesta espècie està catalogada com a vulnerable a l’extinció en la llista roja de la IUCN (Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa) a causa de la caça il·legal i la pèrdua d’hàbitat. 

Una vegada més, cal posar en valor la interrelació dels hàbitats i la biodiversitat i la necessitat de conservar-los. Les fatals conseqüències que aquest dramàtic descens en les poblacions d’hipopòtams està provocant sobre els ecosistemes aquàtics dels grans aiguamolls africans com el llac Victoria són un dolorós exemple. 

La femta que aquests gegants herbívors depositen en les aigües són fonamentals per a mantindre l’harmonia i la vida en aquest mitjà, així la revista Science  Advances va publicar en 2019 un estudi on reflectia que, a la ja coneguda aportació de carboni, nitrogen i fòsfor, es constata el paper inestimable en la transferència de silici biogènic a l’aigua.

Aquesta contribució permet l’equilibri de les diatomees (algues endèmiques d’aquests llacs) i amb elles, la vida de nombroses espècies aquàtiques i peixos. Ara que hem comprovat com la nostra salut depén de la salut del planeta, presa més força la necessitat de protegir cada espècie, perquè està en joc la supervivència de tots.

Com ha succeït durant aquestes setmanes, l’equip multidisciplinari de BIOPARC València continua treballant cada dia per a garantir el benestar dels animals i ja preparant lesinstal·lacions per a la pròxima reobertura en la fase 3 de la desescalada.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.