El Bo Viatge genera un impacte directe acumulat de més de 35 milions d’euros

El Bo Viatge genera un impacte directe acumulat de més de 35 milions d’euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme destaca l’impacte econòmic del Bo Viatge, que “amb tan sols un increment del 23% del pressupost en 2022, ha augmentat un 200% el nombre de pernoctacions”


Colomer avança que “per a aquesta edició del programa, que es reactiva aquest dilluns i estarà vigent fins a desembre, es destinaran 8,3 milions d’euros”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit aquest dilluns la reunió de la Comissió de Seguiment del Bo Viatge, en la qual han participat les principals associacions autonòmiques d’allotjament turístic i agències de viatge; i en la qual s’han presentat els resultats globals de balanç del programa ‘Viatgem Comunitat Valenciana’, que es reactiva aquest dilluns i estarà vigent l’últim quadrimestre de l’any.

Es tracta de la iniciativa posada en marxa per Turisme Comunitat Valenciana, que distribueix el ‘Bo Viatge’, del qual ja s’han beneficiat 180.000 persones i ha suposat un impacte directe de més de 35 milions d’euros en el sector turístic de la Comunitat des de la seua posada en marxa, a l’octubre de 2020.

D’aquests, 21,6 milions d’euros han anat a càrrec de la Generalitat, mentre que 13,4 milions d’euros han sigut desemborsats per les persones usuàries en les més de 1.000 empreses adherides al programa, des dels seus inicis i fins al passat 31 de maig de 2022.

Un muntant que ha suposat una injecció econòmica fora de temporada alta, no sols al sector de l’allotjament de la Comunitat Valenciana, com a hotels, apartaments, càmpings i allotjaments rurals, sinó que a més a agències de viatges i a empreses que gestionen experiències turístiques culturals, de naturalesa, de turisme actiu o gastronòmiques.

El titular de Turisme, que ha recordat que “aquesta iniciativa es va impulsar amb l’objectiu de consolidar la desestacionalització i fomentar el turisme de proximitat en la Comunitat Valenciana”, ha destacat l’impacte econòmic del Bo Viatge, sobretot en la seua última edició, que “amb tan sols un augment del 23% de l’import total de les ajudes concedides, s’han aconseguit optimitzar els resultats de manera significativa”.

Balanç resultats gener-maig 2022

En aquest sentit, segons les dades de Balanç del Programa fets públics aquest dilluns al sector durant la Comissió de Seguiment del Bo Viatge, durant el primer període de 2022, que va comprendre els mesos de gener a maig, es van registrar més de 26.000 reserves, un 64% més que en el mateix període de 2021.

A més, s’han registrat un total de 257.600 pernoctacions en allotjaments turístics, la qual cosa suposa un notable increment del 194% respecte a l’edició anterior.

Així mateix, el nombre de viatgers ascendeix a 70.281, prop d’un 93% més respecte al primer període del Bo Viatge de 2021. Per a Francesc Colomer “es tracta d’increments notables, avalats pel major dinamisme de la demanda, que no sols ha augmentat la seua estada mitjana, sinó el nombre de viatgers per reserva”.

8,3 milions d’euros per al període setembre-desembre

De cara a l’actual edició del programa, vigent fins al pròxim 23 de desembre de 2022, el secretari autonòmic deTurisme ha avançat que “es destinaran prop de 8,3 milions d’euros en ajudes directes”. Durant el primer període, de gener a maig de 2022, s’ha destinat un total de 6,7 milions d’euros, amb més de 26.000 reserves.

Colomer ha volgut posar l’accent que “el programa arranca amb l’enviament de 20.000 bons” i que a mesura que es formalitzen les reserves i quede pressupost, s’aniran emetent més bons. El pressupost total assignat per a aquesta anualitat, que comprén els dos períodes, ascendeix a 15 milions d’euros.

Finalment, recordar que les persones sol·licitants del programa de Bono Viaje 2022 poden triar entre una estada curta amb un mínim de dues nits consecutives i optar per un 50% de descompte, de fins a 400 euros, o una estada llarga, amb un mínim de 5 nits, consecutives, en l’opció de les quals obtindrien un 60% de descompte, de fins a 600 euros.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.