El carrer Major tancat al trànsit amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

Esta acció s’emmarca dins la campanya municipal “El Carrer és Teu”, a més de sumar-se al  “Dia sense cotxes” celebrat per centenars de municipis.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, iniciativa impulsada per la Comissió Europea a la que Picassent s’ha adherit enguany junt a centenars d’Ajuntaments de tota Espanya, s’ha tallat al trànsit part del carrer Major, un dels més cèntrics de la població i molt concorregut habitualment. Esta acció, emmarcada dins de la campanya “El Carrer és Teu”, ve a recordar-nos la necessitat de prioritzar la mobilitat sostenible, fer els desplaçaments a peu i utilitzar el cotxe o vehicles a motor només en cas que siga necessari. D’esta manera, Picassent se suma a la iniciativa del “Dia sense cotxes”

Durant el matí, de 9:00 h a 14:00 h, unes tanques amb els cartells anunciadors de “El Carrer és Teu” han impedit el pas de vehicles des de l’inici del carrer Major fins el cantó amb el Centre de Salut. Esta mesura ha coincidit a més en dia de Mercat i açò ha afavorit que el veïnat poguera circular de manera tranquil·la pel carrer. 

“Pel bé de la nostra salut i la del Medi Ambient, cal començar a canviar hàbits i amb esta campanya, que hem posat en marxa des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, el que pretenem és retornar els espais públics als vianants fent del poble un entorn més amable i accessible”, afirma el regidor Salvador Morató.

Cal destacar també que seguint el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, Picassent compta amb una xarxa de ciclocarrers i aparca bicis així com també recentment ha sigut aprovada una ordenança municipal que fa que la velocitat máxima siga de 20 km/h en tot el cas urbà, i de 10 km/h en zones escolars, parcs infantils i en el cas antic de la població. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.