El Centre del Carme mostra les últimes adquisicions d’art contemporani

El Centre del Carme mostra les últimes adquisicions d’art contemporani de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport

  • La mostra ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’ reuneix 19 obres representatives del panorama artístic valencià que van ser adquirides en 2021
  • L’exposició podrà visitar-se fins a l’11 de setembre en la Sala Dormitori del Centre del Carme

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han presentat aquest dijous 12 de maig l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’, que podrà visitar-se fins a l’11 de setembre en la Sala Dormitori del Centre del Carme.

La mostra reuneix les 19 obres d’art adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2021, en la cinquena campanya d’aquesta iniciativa nascuda en 2017 amb el propòsit d’impulsar el sector artístic valencià, amb l’objectiu de construir un patrimoni que es projecte en el futur i contribuir, al mateix temps, a la revitalització del sector artístic contemporani. 

“En només cinc anys, són ja 129 obres d’art adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb les quals la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ va agafant forma i guanyant identitat. Una col·lecció que cuida la presència equilibrada de dones i homes, la representació territorial, la intergeneracionalitat i la diversitat de tècniques artístiques del present creatiu. Amb aquesta exposició, que arranca en el CCCC i viatjarà per altres espais, contribuïm a visibilitzar el talent de les nostres creadores i creadors, al mateix temps que impulsem el teixit artístic en la seua riquesa de llenguatges i formats”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, durant la presentació de la mostra. 

‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’ reuneix 19 peces representatives del panorama artístic valencià, amb obres de Carmen Ballester, Clara Sánchez Sala, Eduardo Infante, Geles Mit, Joan Sebastián, Manuel Sáez, María Llopis. María Dolores Mulá, María Zárraga, Pamen Pereira, Pascual Arnal, Paula Prats, Perceval Graells, Raúl Belinchón, Rebeca Plana, Ricardo Cases, Robert Ferrer i Martorell, Rosalía Banet i Silvia Molinero Domingo.

La mostra recull peces representatives de l’actualitat artística en el territori valencià, mantenint una presència equilibrada d’artistes de Castelló, Alacant i València, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques. La varietat de formats, amb propostes de pintura, escultura, aquarel·la, dibuix, fotografia, vídeo i instal·lacions, evidencia la varietat de registres amb què els artistes de la Comunitat Valenciana aborden la creació artística i la realitat del nostre temps.

A més d’aquesta nova exposició, que estarà disponible fins a l’11 de setembre en la Sala Dormitori del Centre del Carme, les adquisicions de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en aquest moment també es poden visitar en exposicions com les inaugurades a final del passat mes d’abril pel Consorci de Museus a Alzira i Elx. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia