El Club de Gimnàstica Rítmica de Quart de Poblet ascendeix a 3a divisió

El Club de Gimnàstica Rítmica de Quart de Poblet ascendeix a 3a divisió nacional per primera vegada en la seua història

És l’únic Club de la província de València que ha aconseguit l’ascens

El Club de Gimnàstica Rítmica de Quart de Poblet ha ascendit a tercera divisió per primera vegada en la seua història. Aquest dissabte es va disputar en el Palau Municipal d’Esports d’Osca el control-competició d’accés per a la tercera divisió de la Lliga Iberdrola de gimnàstica rítmica 2022.

Després d’una intensa i emocionant jornada sobre el tapís d’Osca en la qual va comptar amb exercicis de mans lliures, entenimentada, cércol, pilota, maces i cinta, la Real Federació Espanyola de Gimnàstica va confirmar els clubs que van aconseguir aconseguir una de les huit places per a la Lliga.

El Club de Quart de Poblet, representant de la Federació de Gimnàstica de la Comunitat Valenciana, va obtindre 122.170 punts que li van permetre entrar en aquest privilegiat grup.

El club quartero estava intentat aconseguir aquest ascens fa diversos anys fins que, per fi, aquest cap de setmana l’han aconseguit. És una gesta gens fàcil. Prova d’això, és que només huit clubs de tota Espanya ho han aconseguit, dues d’ells de la Comunitat: el Mabel, de Castelló i el Club GR de Quart de Poblet.

Les gimnastes que han aconseguit l’ascens són Paula Muñoz, Claudia Moreno i Laura León, sota la direcció de la seua entrenadora Cristina Sanchís, qui ha ressaltat la gran importància que té per al Club, ja que “és un objectiu que ens marquem fa cinc anys i suposa el poder participar en la Lliga Nacional contra els millors equips d’Espanya.”

Aquesta lliga va nàixer fa un lustre i no funciona per les categories tradicionals com la resta de competicions. En aquest cas, la Lliga Nacional Iberdrola competeix per clubs. És a dir, és l’entrenadora qui decideix quins gimnastes acudeixen a la competició independentment de la seua edat.

Cada club ha de competir amb els sis aparells i la mitjana final és la que dona o no l’accés a aquesta Lliga.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia