El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca presenta importants novetats per a la seua 63 edició

La Muntanyeta dels Sants ha acollit la presentació de la 63 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Se celebrarà el 15 de setembre baix el lema ‘La identitat de la nostra ciutat’

La Muntanyeta dels Sants ha acollit la presentació de la 63 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que, com avançava la regidora de Turisme i Paelles, Manoli Egea, se celebrarà el 15 de setembre baix el lema ‘La identitat de la nostra ciutat’.

La novetat més important d’enguany és la celebració d’una semifinal autonòmica que respon a la dificultat que comportava cada any decidir els participants autonòmics entre la grandíssima demanada.

D’aquesta manera, les persones que queden en les 12 primeres posicions en la semifinal seran aquelles que acudiran a Sueca el pròxim 15 de setembre. La semifinal autonòmica es desenvoluparà al mes de juliol en la localitat de Vinaròs, una oportunitat que des del consistori del municipi valoren com a única.

Durant l’esdeveniment, també s’ha presentat en primícia el cartell de l’edició 63, obra de l’artista local Jesús Sant Nicolàs, que mostra una cuina tradicional fent així un homenatge a la simbiosi entre història i el plat més tradicional de Sueca. 

L’alcalde de la ciutat, Dimas Vázquez, ha assenyalat l’orgull que suposa poder presentar una nova edició d’un esdeveniment que està més viu que mai gràcies al gran esforç de tantíssimes persones.

Per la seua banda, Tony Landete, director del concurs, ha subratllat el caràcter internacional d’un concurs que rep la participació de països de pràcticament tots els continents del món i que ja està treballant en una semifinal nacional.

El Gremi d’Hostaleria de Sueca i Platges ha sigut l’encarregat de preparar el dinar que ha seguit l’acte de presentació, una feina que cada any realitzen amb il·lusió per poder donar a conéixer la paella de Sueca. 

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el més antic d’Espanya, comptarà amb la participació d’un màxim de 45 participants: 12 de la Comunitat Valenciana, 10 nacionals, 10 internacionals i 3 locals. Ja han mostrat interés per acudir a la 63 edició professionals procedents de la República Txeca, Anglaterra, el Japó, l’Argentina i Mèxic, país on tindrà lloc també una semifinal a partir de 2025, juntament amb Nova Zelanda.

Tot un esdeveniment per a la ciutat arrossera de Sueca.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.