El Consell Agrari analitza la problemàtica dels porcs senglars i els camps abandonats a Alzira

El Consell es va celebrar ahir a la vesprada a l’Ajuntament d’Alzira.

El Consell agrari es va reunir ahir a l’Ajuntament d’Alzira amb l’objectiu de tractar diversos temes relacionats amb el sector que afecta el camp alzireny.

Ajuntament d’Alzira

Situació dels camps abandonats

Entre els temes que més preocupen es troba la situació dels camps abandonats. D’una banda, es va plantejar la possibilitat d’arrancar els arbres de camps abandonats que constituisquen un risc fitosanitari per a les plantacions veïnes o per tal de controlar una determinada plaga.

Esta possibilitat depèn de l’autorització autonòmica, ja que és la Conselleria qui té la competència de declarar oficialment la zona afectada per una plaga, i permetre així arrancar els arbres dels camps abandonats. D’altra banda, també es va plantejar la possibilitat de d’obligar als propietaris a la neteja de parcel·les abandonades, i es va decidir estudiar diferents possibilitats.

Porcs senglars

També es va reprendre la qüestió de la gestió de cadàvers de porcs senglars. Els membres del Consell Agrari presents,- representants de  de VOX, PP, COMPROMIS, UCIN, UGT, Sèquia Real del Xúquer, Comunitats de Regants d’Alzira, Cooperativa Alzicoop, AVA ASAJA, Unió de Llauradors , Societat de Caçadors, La Garrofera d’Alzira i Operadors Ecològics– acordaren  per unanimitat sol·licitar formalment, una reunió amb caràcter urgent amb el Conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre i amb el seu equip tècnic. L’objectiu de la reunió és tractar la problemàtica de la plaga dels porcs senglars en el terme municipal d’Alzira

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.