El Consell de la Infància i Adolescència de la CV comptarà amb dos representants d’Alaquàs

Claudia Higón López i Martín Escribano Montellano representaran Alaquàs en aquest organisme autonòmic promogut per la Generalitat Valenciana per a garantir la participació així com els drets i les garanties de la infància i adolescència

Alaquàs formarà part del Consell de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana. La xiqueta Claudia Higón López i el xiquet Martín Escribano Montellano, membres del Consell de Xiquetes i Xiquets d’Alaquàs, representaran el municipi en aquest organisme autonòmic promogut per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora d’Educació, Marian Espert i el Regidor de Cultura, Fran Evangelista, els va rebre ahir al Castell d’Alaquàs per tal de felicitar-los per aquesta oportunitat amb la qual podran opinar de primera mà sobre les seues inquietuds i necessitats i proposar a la Generalitat iniciatives per a la promoció dels seus drets i participar de manera activa en la societat.

El sorteig per a l’elecció de les candidatures han tingut lloc aquesta setmana a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre de València. Alaquàs tenia la possibilitat de presentar una candidatura formada per dos persones de fins a 12 anys i altra de 13 a 18 anys.

El Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana està adscrit a la Conselleria d’acord amb la Llei 26/2018 i mitjançant aquest organisme fa efectiu els drets de les xiquetes i els xiquets així com adolescents a ser escoltats de manera col·lectiva. Està composat per xiquetes, xiquets i adolescents representants dels principals Consells d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

Entre les funcions del Consell, s’estableix que les i els membres poden proposar a la Generalitat iniciatives, participar en l’elaboració, avaluació i seguiment de l’Estratègia Valenciana d’Infància i Adolescència, traslladar les seues inquietuds, opinar sobre qualsevol assumpte o realitat social sobre la infància i adolescència i sensibilitzar la societat sobre la participació infantil.

Comenta la notícia