El Consell demana al Govern central un compromís amb l’Albufera per blindar la seua protecció

El Consell ha aprovat una declaració institucional que exigeix al Govern d’Espanya mesures urgents per protegir el Parc Natural de l’Albufera.

La consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, i la portaveu del Consell, Ruth Merino, han destacat la necessitat de garantir els nivells d’aigua i la protecció mediambiental d’aquest aiguamoll únic en una sessió que hui s’ha celebrat a l’Albufera, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. 

El Consell reclama al Govern central la dotació dels volums d’aigua establerts i la signatura d’un protocol d’emergència per mantenir l’equilibri ecològic del parc, així com impulsar la declaració de l’Albufera com a reserva de la biosfera per la Unesco.

Denuncien que el Govern i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no han complert amb el pla hidrològic, deixant sense els cabals ecològics necessaris al llac.

D’altra banda, el Consell ha aprovat diversos acords en matèria educativa, establint els currículums dels cicles formatius d’FP de Grau Mitjà en Comercialització de Pedra Natural i en Excavacions i Sondejos, adaptats a les necessitats de la Comunitat Valenciana. També ha autoritzat pagaments de 67,5 milions d’euros per a materials i serveis en departaments de salut entre 2019 i 2023.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.