El Consell ratifica la declaració d’emergència de les actuacions de recollida massiva de palla en l’Albufera després del temporal de novembre

El Ple del Consell ratifica la declaració d’emergència que la Consellleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica va acordar el mes de novembre passat per a dur a terme la recollida massiva de palla i altres restes vegetals a l’entorn de l’Albufera després del temporal que va tindre lloc entre els dies 4 i 6 del citat mes.

Les intenses pluges van produir arrossegaments, principalment de restes vegetals, fins a la xarxa hídrica i els arrossars del Parc Natural. L’actuació, amb una inversió de 65.000 euros, es va articular a través de dos contractes d’emergència per a minimitzar el risc i revertir els nivells d’anòxia, falta d’oxigen, en el llac per efecte de la descomposició de la matèria orgànica.

El primer d’ells, de 25.000 euros, es va destinar a la neteja de camins i de la xarxa hídrica del Parc Natural de l’Albufera, mentre que el segon -de 25.000 euros i ampliat en 15.000 euros addicionals – va correspondre a la recollida, transport i compostatge dels residus d’origen vegetal per a la seua correcta gestió dins dels principis d’economia circular.

Les tasques van durar un total de 22 dies que van completar la retirada de més d’un miler de metres cúbics de palla i altres residus orgànics. El 10 de desembre les dades de l’estudi de teledetecció de la Universitat de València, a partir d’imatges per satèl·lit, ja confirmaven la recuperació de l’aigua en el perímetre del llac.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.