El Consell regularà la qualitat en la gestió de l’edificació per a lluitar contra el canvi climàtic

El Ple del Consell ha aprovat un decret de regulació de la gestió de la qualitat en obres d’edificació per a donar resposta a les necessitats de l’emergència climàtica que vivim. Consolidant mesures que contribuïsquen en la lluita contra el canvi climàtic. Que entrarà en vigor tres mesos després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha assenyalat que aquest decret s’aplicarà a “tots els edificis d’ús principal residencial. Incloent la nova construcció i les obres d‘intervenció en edificis existents”.

El decret regula els distintius de sostenibilitat ambiental de productes i procediments en el marc de l’economia circular. Eliminant la normativa que establia el Decret anterior per a evitar duplicitats.

La normativa desenvolupa també el reial decret pel qual s’estableixen els requisits exigibles en les entitats de control de qualitat de l’edificació, implementant-se els mecanismes de control i la inspecció d’aquestes entitats.

En aquest sentit, la portaveu de Consell ha explicat que el llibre de qualitat de gestió s’incorporarà en el llibre de l’edifici.

També en matèria d’habitatge, Aitana Mas ha informat que el Consell ha autoritzat la signatura d’un acord de col·laboració de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) amb la Fundació Institut Valencià de l’Edificació, dotat amb 242.000 euros fins a 2026 per a la realització d’activitats de R+D+i sobre la millora de l’eficiència energètica, l’aplicació d’energies renovables, la gestió de residus i la sostenibilitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.